Tämä sivu on jatkoa JoukkueSM2007Keskusteluun.
Keskustelu on levinnyt itse asiasta metatasolle: asian käsittelyyn ja itse keskustelua koskevaksi. Tämäkin kappale on sellaista.
Parissa viimeisessä hallituksessa joku uusista jäsenistä, om ottanut asiaksi ehdottaa muutoksia joukkue-SM-systeemiin. Tästä on seurannut keskustelua ja joitakin muutoksia on tehty. Tämän pohjalta kypsyi ajatus muuttaa systeemiä kertarysäyksellä. Pelaajia on ollut turnauksissa sen verran mukava määrä, että ehdotettu uusi systeemi on mahdollinen.
Pidän yleistä SM-turnausta tärkeämpänä turnauksena kuin joukkue-SMää. Tästä syystä ei systeemiä kehittelemään perustettu työryhmää. Systeemi muhi pitkään hallituksen foorumilla. Jotta se saataisiin eteenpäin yksi jäsenistä kirjoitti asian puhtaaksi. Kokous päätti laittaa esityksen julkisesti näkyville. Mitään muuta dokumenttia tavoitteista tai perusteluista ei ole. Tiedottaja on asiansa hoitanut. Hallituksen jäsenet ovat kirjoittaneet perusteluja vastauksia kysymyksiin. Jos joku halua esittää perustelemattomia vastaväitteitä siksi, koska varsinaista esitystäkään ei ollut perusteltu, hän voi niin tehdä. Perustelemattomat vastaväitteet eivät vaan ole yhtä tehokkaita kuimn perustellut.
-- Matti 7.9.2006
Bass esitti muutaman skenaarion, jossa Suomeen syntty uusi vahva joukkue. Esitänpä minäkin yhden.
Suomalainen danpelaaja tuo ulkomailta ammattilaisshodanin vaimokseen tai tyttöystäväkseen. He asettuvat paikkakunnalle, josta ei ole joukkuetta SM-mestaruusryhmässä ja vahvin paikallinen pelaajan on 1 dan. Myös naisen 6 amatööridanin vahvuinen veli muuttaa paikkakunnalle. He voisivat perustaa joukkee avoimeen ryhmään, mutta mmattilaiselle kelpaa paikka vain mestaruusryhmässä. Ilman häntä ei ole takeita avoimen ryhmän voitosta ja paikasta.
Seuraavan pykälän voisi lisätä sääntöihin:
Kerho voi luovuttaa joukkueensa paikan mestaruusryhmässä toiselle kerholle, jos
- kerholla on useampi kuin yksi joukkue mestaruusryhmässä,
- kerho suostuu luovuttamann joukkueen toiselle kerholle,
- luovutettavassa joukkueessa pelaajista säilyy vähintään kolme samoina.
Tällöin uusi kerho voi peluuttaa pelaajiaan toisen kerhon kakkosjoukkueessa siihen asti kunnes saa liiton jäsenyyden ja sen jälkeen ottaa joukkueen omiin nimiinsä.
-- Matti 8.9.2006
Ohjelmointiviisautta: 90% koodista tarvitaan jotta saadaan hoidettua 10% erikoistapauksista.
Koska SM-sarjaan päästäkseen joukkueella pitää olla jonkin liiton jäsenkerhon nimi ja koska avoimessa sarjassa tätä vaatimusta ei ole niin pitää keksiä kaikenlaista. Ja tämä ongelma taas aiheutuu siitä, että puolet Suomen go-kerhoista ei ole liiton jäseniä koska liiton vaatimukset (min 30 euroa vuodessa ja rekisteröity ry) ovat niille liian raskaita. Tämä on ongelma.
Liigasta putoaminen ja nousu aiheutti hirveän porun edellisellä keskustelusivulla. Minusta se on pieni yksityiskohta jolla ei ole juuri mitään merkitystä kokonaisuuden kannalta - se koskee ehkä neljää joukkuetta, joista osa taitaa olla suurien kerhojen kakkosjoukkueita. Se koskee ehkä 10%:ia Suomalaisista go-pelaajista. Tämä on uusi formaatti, jossa on omat vahvuutensa ja heikkoutensa. Itse en näe siinä ongelmaa vaikka joku kerho ei äkillisen vahvistumisen tuloksista heti pääsisikään nauttimaan.
Verratkaa aikaan jolloin Kärpät oli divarissa ja heti SM-liigaan noustuaan ne olivat kärkikastia, ongelma on ollut olemassa ennenkin.
- Jalkapalloliigassakin kerran Haka voitti sekä I divarin että cupin ja seuraavina vuosina SM-sarjan kolme kertaa peräkkäin. Mutta minustakin aika hoitaa (kuten aliluokittuneisuudenkin):ei kaikkea tarvitse saada heti. -Jaakko S, 08.09.2006
Kaikkein eniten ihmettelen kuinka vakavasti keskustelijat taisivat tämän ottaa. Sama juttu kuin ikuinen luokitusriitely. Tämä on ongelma.
Anteeksi avautuminen. Olen halunnut tehdä tämän jo vuosia.
-- pto
Ilmoittautumisia selventääkseni seuraava kysymys: Voiko SM-sarjapaikan omaava kerho ilmoittaa kuusi parasta pelaajaansa mestaruusjoukkueeseen silleen, et varapaikoille jäävät voidaan ilmoittaa myös avoimen sarjan joukkueeseen? Eli avoimesta sarjasta ikäänkuin nostetaan sit SM-sarjan joukkueeseen varapelaajat tarvittaessa?? Tää olis henkilötasolla joustavin järjestelmä. Onhan huomattavasti parempi vaihtoehto erikoistilanteen sattuessa jättää avoimen sarjan joukkue vajaaksi ku SM-sarjan. --tii
- Voi. --Matti
Milloin tuota sivuturnausta on tarkoitus pelata ja millaisilla ajoilla? Miksi rajoitettu osallistumisoikeus eli ketä sen on tarkoitus palvella?
-- Gardan 15.3.2007
Heitän sivusta arvauksen: oululaisia, jotka eivät osallistu varsinaiseen turnaukseen. Heidän listallaan on kuitenkin 5 kyun tai heikompia pelaajia noin yhdeksänkymmentä. Mielestäni fiksu idea.
- dantti 15.3.2007
Sivuturnaus pelataan samaan aikaan kuin suljettu ja avoin joukkue-SM. Ajat ovat todennäköisesti C-luokkaa, ehkä B:tä, turnauksesta vastaava Ainalin Ville päättänee sen jossain vaiheessa. Turnaus palvelee niitä, jotka tasonsa takia eivät halua pelata joukkue-kisassa mutta jotka mielellään pelaisivat silti. Pitkälle oletamme osallistujien olevan Oulusta tai lähistöltä, mutta sivuturnaus palvelee samalla myös joukkue-SM:ään tulevien puolisoita ja muita halukkaita pelaajia ja ehkäpä saa jonkun lähtemään mukaan varapelaajaksi tai auton viimeiselle paikalle. Ajatuksena on, että paikalla olevia sivuturnaajia voidaan sitten tarvittaessa käyttää myös varapelaajina. Yläraja sivuturnaajien luokitukselle laitettiin sitä varten, etteivät semi-vahvat pelaajat siirtyisi joukkue-SM:stä sivuturnauksen puolelle hakemaan kirjoja pois. Avoimessa joukkuekisassahan voidaan koota joukkueita myös sekaisin eri kerhoista, joten kaikille 5 kyuta korkeammille pitäisi pystyä kasaamaan joukkue. Samalla myös avoimen sarjan peleistä tulee suunnilleen mielekkäitä, kun oululaiset tuplanumeroiset kiut eivät ole mukana.
-- Tii 15.3.
Erinomainen perustelu. Kiitän. Hyvä että asioita osataan miettiä monelta kannalta.
-- Gardan 15.3.2007
Huomio oululaisille: turnaukseen on jo tässä vaiheessa ilmoittautunut 24 ihmistä muualta kuin Oulusta. Epäröiviä lienee aika paljon, joten lisää on vielä tulossa. Suurin osa muualta tulijoista todennäköisesti tarvitsee pelaajamajoitusta. Jos yksi majoittaja tarjoaa yösijaa 2-4 ihmisille, majoittajia voidaan helposti tarvita kymmenen tai enemmän!
Kun tavallisesti Oulussa ei käy näin paljon väkeä muualta maasta, tilanne ei välttämättä ole kovin tuttu ja monen sellaisen, joka ei ole aiemmin majoittanut ketään, pitää todennäköisesti tällä kertaa majoittaa joku porukka. Pyydän oululaisilta, että tämä asia otetaan kerhon sisäisessä tiedotuksessa esille.
-- Janne, 17.3.2007
Onko varsinaisesssa turnauksessa mitään muita palkintoja kuin kunnia?
-- Gardan 30.3.2007
Minusta olisi luontevaa, että SM-turnauksissa liitto päättäisi palkinnoista sekä myös huolehtisi niiden rahoituksesta. Voi tietysti periä paikalliselta järjestäjältä osan osallistumismaksuista siihen tarkoitukseen.
--JaakkoSärelä, 30.3.2007
Hyvä idea.
-- Gardan 30.3.2007
Minusta on vähän kyseenalaista yrittää rahalla nostaa turnauksen statusta (vai oliko palkinnoilla jokin muu tavoite?).
Aiheesta "miten saan vahvoja turnaukseen" on käyty jonkin verran keskustelua, ja keskustelussa juuri kukaan ei pidä rahaa hyvänä tapana vetää pelaajia. "Liiton raha" on joka tapauksessa jäsenmaksuilla jäseniltä kerättyä, ei ilmaista.
Minusta joukkueturnauksen idea (josta nyt ei taida kyllä olla paljoa yksimielisyyttä), on go SM kilpailusta kaikkein rennoin. Minusta joukkukisan mielekkyys voisi olla siinä, että siellä on rento, kiva kilpailufiilis, vähän niin kuin go-leireillä.
- En oikeastaan ajatellutkaan, että liiton kannattaisi tai tarvitsisi osallistua palkintoihin ylimääräisellä rahalla juuri mainitsemistasi syistä. Mutta jotenkin tuntuisi luontevalta, että liitto organisoisi, mitä palkintoja SM-kisoista jaetaan (näinhän on jo muissa SM-kisoissa). Edelleen on hyvin luontevaa sitten kerätä palkintorahat osana osallistumismaksuja. JaakkoSärelä, 31.3.2007
-- Lauri 30.3.2007
Sinänsä ei rahalla niinkään mutta kohtullisen korkea osallistumismaksu, ei mitään palkintoja, sivuturnauksessa pieni osanottomaksu ja palkintoja. Tämä yhtälö hämää. Voihan se paikka tai muut jutut kustantaa sit niin paljon, mutta maininta suuntaan tai toiseen ois asiallista.
Kannatan myös tuota rennonfiiliksen painottamista joukkueturnauksessa. Se on ollut yksi suurimmista vaikuttajista omaan intooni olla mukana kehittämässä, tukemassa ja ideoimassa joukkueturnausta. Go on kiva harrastus ja liian vakavahenkinen kilpailu aina ei ole hyväksi.
-- Gardan 30.3.2007
Kyllä me aateltiin laittaa osallistumismaksut melkeen kokonaan palkintoihin, ei vaan olla vielä ehitty miettiä kunkin palkinnon kokoa, etenkään ku ei oo oikein tiedossa edellsvuotisia summia. Saapi ehdotella. Palkintojen kokoa on vaan tällä kertaa vaikee määritellä myös siks, että ei oo tietoo kuin ihmiset haluaa avoimen sarjan ja SM-sarjan osallistumismaksujen menevän millekkin joukkueelle. SM-sarjan osallistumismaksut tietenkin käytetään SM-sarjan palkintoihin, mut miten avoimen kanssa, kun ei ole ollu tiedossa et paljonko sinne on tulossa joukkueita, ni on ollu vaikee miettiä, et minkä kokoiset palkinnot siellä pitäis olla ja kuinka hyvällä/pahalla ihmiset kattoo sitä, et avoimen puolella kerättyjä osallistumismaksuja käytettäisiin pääsarjan palkintoihin. Aiemmin ku oli vain yksi sarja, ni kaikkien osallistumismaksut pysty pistään palkinnoiksi parhaille, eikä tarvinu miettiä tonmosta.
Paikka on ilmanen, ollu ainakin aina ennen, kifutki tullee ilmaseksi ja kuluja on lähinnä maholliset kuljetukset ja kahvi, tee, sokeri, kertakäyttäkupit ja lusikat eli arviolta kakskymppiä. Seura ei oo suunnitellu jäävänsä yhtään plussalle turnauksesta. Meille ei oo myöskään kukkaan maininnu, haluaako liitto jotakin siivua osallistumismaksuista itelleen (tyyliin SGP-maksu).
--Tii 31.3.2007