This is version . It is not the current version, and thus it cannot be edited.
[Back to current version]   [Restore this version]

En näe mitään erityistä reiluutta siinä, että kahdella viimeisellä kierroksella tappionsa kärsineen (ja näin ollen melkein koko ajan "kahta pykälää" vahvempia vastaan pelanneen) kolmen voiton pelaajan tulkitaan tehneen täsmälleen yhtä hyvän tuloksen kuin ensimmäisillä kierroksilla hävinnyt ja lopputurnauksen ajan huomattavasti helpommalla päässyt 3 voiton pelaajakin.

SOSsin käyttämättäjättäminen voi olla mukavaa vaihtelua ja ehkä jopa ihan hyvä idea. Reiluutta se ei kuitenkaan missään tapauksessa edistä.

-- Bass, 2007-05-07

On aika radikaalisti sanottu, ettei SOSsin käyttämättä jättäminen missään tapauksessa edistä reiluutta. Jos kaksi pelaajaa ährää tasaväkisen turnauksen vaikkapa turnausriveillä 1-1-0-0-1 ja 1-0-1-1-0 ja molemmat päätyvät 3:een pisteeseen toisen sijoittuessa yhden SOSin mitalla palkinnoille, niin kyllä on reilumpaa pistää palkinnot jakoon kuin palkita vain toinen. Siis, jossain tapauksessa SOSin käyttämättömyydellä reiluutta edistetään.

Yleisestikin, SOSsin tai SODOSin tms. käyttäminen rahapalkintoja jakaessa on epäreilumpaa kuin olla käyttämättä. Suotta emme usein liitä kyseisten termien perään "lotto"-määrettä. Toki joku voi argumentoida, että lotto on reilua, mutta siihen keskusteluun en enää missään nimessä halua osallistua.

-- Jaakko, 2007-05-07

On jokaisen turnauksen päätettävissä, mikä resoluutio parhaiten vastaa turnauksen tavoitteita. Esimerkiksi SM-titteliä ratkottaessa sopivaksi resoluutioksi on joskus katsottu kahden MacMahon-pisteen ero, joten yhden MacMahon-pisteen eron vaatiminen ei toki ole mitenkään eriskummallista.

Tässä tapauksessa näytettiin turnaussivun perusteella pyrittävän reiluuteen, ja siksi toivoisin kuulevani asiasta päättävän tahon käsityksen reiluudesta, minun näkemykseni SOSsin reiluudesta kun on mitä ilmeisimmin kovin poikkeuksellinen ja täysin päinvastainen yleisen mielipiteen kanssa, minkä päättelen siitä että argumentaatioksi kelpaavat niin tautologia kuin lingvistiikkakin.

Koska moista tivaan, joudun toki omanikin kritiikille altistamaan. Minusta yhden sos-pisteen ero on hiukan liian pieni ero kokonaisen sijan ratkaisuun. Sen sijaan yli kolmen SOS-pisteen eroa pitäisin jo pomminvarmana näyttönä siitä, että vastus ei ole ollut läheskään yhtä haastava, ja pitäisin näiden tulosten rinnastamista epäreiluna. Tähän väliin sijoittuvat sitten ne "reilut" vaihtoehdot, joiden reiluutta on hankala mitenkään absoluuttisesti mitata, mutta arvelisin että joko 2 tai 2½ SOS-pistettä olisi sopiva ero jolla voisi sijan ratkaista. Siis nimenomaan siinä tapauksessa, että primääritavoite olisi reiluus. Mitä hankaluuksia tuollainen tiebreaker sitten rahapalkintoja jaettaessa aiheuttaisi, jääköön harjoitustehtäväksi niille jotka haluavat reiluutta ennen käytännöllisyyttä.

-- Bass, 2007-05-07

Add new attachment

Only authorized users are allowed to upload new attachments.
« This particular version was published on 07-May-2007 19:00 by 193.209.83.10.