This is version . It is not the current version, and thus it cannot be edited.
[Back to current version]   [Restore this version]

Suomisarja on avoin ja jatkuva sarja.

Sarjassa olisi tarkoitus pelata tasa-aluin ja tulosten perusteella lasketaan kunkin pelaajan elo eli vahvuusluku. Sarjaan lasketaan mukaan sekä suomalaiset turnauspelit että vapaasti pelatut pelit.

Kunniataulu
Elolista
Tulokset
Säännöt
Laskentaperiaatteet

Keskustelua#

Varmaan moni on huomannut niin suomisarja.netissä on ollut käynnissä rakenteellinen uudistus. Nyt suomisarjaan lasketaan sekä turnauspelit että erilliset sarjapelit. Tämän mahdollistaa se että suomisarja.net ylläpitää Suoman varjovahvuuslukulistaa, johon sisällytetään suomalaisten pelaamat turnauspelit sekä suomisarjapelit. Kotimaisissa turnauksissa pelatut pelit ylläpitäjä lisää tietokantaan. Tämä ei tarkoita sitä että kaikki turnauspelit olisivat suomisarjapelejä, vaan suomisarjapelejä ovat vain suomisarjan pelaajien pelaamat turnauspelit.

Pelaajille ei määritetä enää erillistä lähtölukua, vaan serveri arvioi parhaaksi katsomansa alkuluvun ensimmäisten 24 pelin perusteella. Systeemin käynnistämiseksi arvioin vuonna 2007 aktiivisille henkilöille, alkuluvun silloisen luokituksen perusteella siten että shodan sai 1800 pistettä ja siitä sadan pisteen välein alaspäin. Ylöspäin siten että kiinnitin godanin 2400 pisteeseen. Tämän jälkeen tarkastin arvion syöttämällä pelidatan ja jos näytti siltä että luokituksen perusteella tehty arvio osoittautui vääräksi, korjasin lähtölukuarvioita. Näin lähtöluvun arviointi pitäisi perustua mahdollisimman vähän ennakko-oletuksiin ja mahdollisimman paljon pelillisiin ansioihin viimeisen kahden vuoden ajalta.

Koska monen turnauksen tuloksista puuttuu väri-informaatio, on voittaja merkitty listauksissa ensimmäisenä, mutta sikäli kuin väri-informaatio on saatavilla, on musta merkitty lihavoituna. Käppyrätulosteeseen on piirretty neliöin elokäppyrän ohella myös performanssikäppyrä, joka tarkoittaa viimeisen 16 pelin suorituseloa. Jos performanssin ja elon erotus kasvaa riittävän suureksi (n.400 pistettä) serveri arvioi uuden lähtöluvun viimeisten 16 luokitetun pelin perusteella. Kysymysmerkillisiä pelaajia vastaan pelatut pelit eivät ole luokitettuja eivätkä siis vaikuta eloon, joskin vaikuttavat toki performanssiin sitten kun vastuksen kysymysmerkki on kadonnut. Serveri ei myöskään huomioi lähtöluvun arvioinnissa yli vuoden vanhoja pelejä.

Edelleen olisi toivottavaa tarkistaa omien pelien oikeellisuus ainakin silmämääräisesti ja muistinvaraisesti. Vaikka suurin osa tuloksista on haettu koneellisesti 2900+ pelin joukossa on myös käsinsyötettyjä joukossa, joten siellä voi olla puuttuvia pelejä tai muita virheitä. -- Jouni, 10.3.2009




Mietiskelin hiukan elon ja luokituksen vastaavuuksia ja päädyin tuollaiseen taulukkoon. En keksinyt laskennallista tapaa laskea vastaavuuksia gorrin perusteella, joten tyydyin silmämääräiseen arviointiin, joten kyse on varsin karkeasta, mutta toivottavasti suuntaa antavasta arviosta. Kuten pystyy olettamaan 4k heikompiin luokitukseen ei data riitä oikein määrittämään järkevää vertailuarvoa. Yleinen huomio kuitenkin on että hajonta luokituksissa on todella suurta ja erot samalla luokituksella pelaavien välillä saattavat olla helposti parikin kiveä. Tämä suuri hajonta ei ainakaan helpottanut arvioimista. Olisi selkeyttävää jos saisi laskennallisesti verrattua eloa ja gorria.

Elo Egf Gor*
2500 6d 2620
2350 5d 2554
2200 4d 2486
2050 3d 2416
1900 2d 2344
1750 1d 2266
1600 1k 2184
1500 2k 2128
1400 3k 2070
1300 4-5k 2012

-- Jouni, 7.4.2009

Oivalsin sitten kuinka gorvastaavuuden voi laskea, mutta parempi olisi varmaan ollut jättää oivaltamatta, koska gorrin skaala on nähtävästi paljon suppeampi kuin osasin arvatakaan. Gorrin(*) laskennassa käytin oletusta, että 2700 olisi sekä elossa ja gorrissa samanarvoisia. Egf:n omat tilastotkinnäyttäisivät poikkeavan melkoisesti gorrin skaalasta (TableII: SE(100):n arvo pitäisi olla sama kuin tuon tilaston G+1 %-arvo). Näin yhteys luokituksen ja gorrin välillä näyttäisi katoavan likipitäen kokonaan. Eikä oma datanikaan ole sopusoinnussa gorrin kanssa, vaan päinvastoin lähtöarvaukseni tuntuvat olevan luvun 1700 paikkeilla vielä liian löyhällä skaalalla. Toisin sanoen näyttäisi että gorrin oletus lineaarisesta skaalanmuutoksesta on mennyt metsään.

-- Jouni, 8.4.2009


Taas suuri päivitys, joka tosin on vielä kesken. Tietokannassa on nyt liki kaikki tasa-avauspelit EGD:stä, mutta huomasin että järjestelmän säätäminen on vaikeampaa kuin oletin. Näin suoria johtopäätöksiä ei vahvuusluvuista voi tehdä. 7 vuoden takaisiin lukuihin verrattuna deflaatio on syönyt noin 500-600 pistettä, mikä ilmenee hyvin vanhojen danien elon kehityksestä joten tämä pitää ottaa huomioon.

Julkaisin uuden version siis pahasti keskeneräisenä, mutta onlinessa kehitystä vain on hiukkasen helpompi tehdä (ja tokihan se lisää työmotivaatiota =). Joten jos joku ei tykkää keskeneräisyyksistä, niin ... jokatapauksessa olen toistaiseksi sorkkinut systeemiä minimaalisesti. Iteroin 90 luvun datasta vain hyvin karkeat lähtöarvot 26 eniten pelanneelle pelaajalla ja kaikki muu siis on systeemin itsensä luomaa.

-- Jouni, 25.5.2009

Add new attachment

Only authorized users are allowed to upload new attachments.
« This particular version was published on 25-May-2009 03:05 by Jouni Valkonen.