SM-II-karsinta 2005 pelataan 1.-2.10. Turussa. Pelipaikkana on Saksalainen seurakunta osoitteessa Kaskenkatu 1.
Turnaukseen pääsee 12 pelaajaa, jotka pelaavat 5 kierrosta sveitsiläisellä systeemillä. Pääaika on 75 minuuttia, jonka jälkeen kanadalainen byoyomi 15 kiveä 5 minuutissa. Osallistumismaksu 10 euroa.
Pelipaikalla on tarjolla kahvia ja teetä. Muita virvokkeita pelaajat voivat tuoda itse.
Aikataulu:
Lauantai 1.10.
9.30-9.50 Ilmoittautuminen
10.00 1. kierros
13.00 Lounastauko
14.00 2. kierros
17.00 3. kierros
3 kierroksen jälkeen sauna halukkaille. Pyyhe mukaan.
Sunnuntai 2.10.
10.00 4. kierros
13.00 Lounastauko
14.00 5.kierros
Ellei teknisiä murheita ilmene, ykköspöydän pelit heitetään KGS:iin ihmisten ihmeteltäväksi.
Ajattelin kysyä näin etukäteen; mikä on tie-breaker järjestelmä? Liiton säännöissä oli selkeä järjestelmä 16 pelaajan karsinnalle. Tänä vuonna karsinnoissa on kuitenkin 12 osallistujaa ja vain kaksi parasta pääsee jatkoon. - Otso
Hallituksen kokouksessa 17.9.2005 päätettiin, että järjestys on
- 1. Voitot
- 2. Sisääntulojärjestys.
- Gardan
Anteeksi vielä vielä yksi kysymys. Jaoimme viime vuonna Laurin kanssa neljännen sijan. Tarkoittaako tämä, että olemme sisääntulojärjestyksessä samalla sijalla, vai onko tuosta erikseen joku muu säädös?
-Otso
Hyvä, että joku kysyy etukäteen edes joskus. Liikaa odotellaan, että Joku (tm) tekee ja kun Kukaan(tm) ei tiedä, että on edes ongelma (ihan vinkkinä kaikille, kysykää jos on epäselvää!). Hallitus keskustelee sisäisesti tästä pikaisesti.
- Gardan
Samaa ongelmaa ei muuten ole minun ja Jaakon kesken, koska me pelasimme oikein ylimääräisen pelinkin perintöpaikan saajan ratkaisemiseksi.
-- Markku
Yleisenä kommenttina muuten, että tuo sisääntulojärjestyksen käyttäminen toissijaisena kriteerinä ei ole mielestäni kovin hyvä. Nythän esim. turnaukseen ensimmäisenä sisääntulojärjestyksessä oleva pelaaja pelaa neljästä voitosta ja suurin osa muista pelaajista käytännössä viidestä voitosta. Eli joidenkin pelaajien välillä on 6-kertainen ero todennäköisyydessä päästä jatkoon, vaikka oletettaisiin kaikille peleille 50/50 voittotodennäköisyys. Verrattuna esim. aikaisempaan karsintasysteemiin ja tulevaan 16 pelaajan kakkoskarsintaan, jossa kolme pääsee jatkoon, tämä muuttaa oleellisesti koko karsintojen luonnetta.
-- Kari
Kari. Mielestäsi vanhoilla meriiteillä eli pärjäämisellä SM-turnauksissa/sarjassa ei ole mitään pohjaa? Tästä on keskusteltu ja tästä on voinut keskustella puoli vuotta. Tämän karsinnan tarkoituksena on kuitenkin etsiä 3 pelaajaa, jotka voivat haastaa jo paikkansa lunastaneet. *Mikään* systeemi ei ole täysin reilu ja tasapuolinen. Tämä on nyt hallituksessa päätetty, sillä ajatuksella, että on reiluin mitä kyettiin tällä aikataululla kehittämään ja joka vastaa päätettyjä periaatteita.
IMO karsintojen luonne ei muut yhtään mihinkään. Parhaat pärjää.
Otso ja Lauri. Koska ei ole selvää tapaa tehdä teidän välinne eroa, olisiko mahdollista, että jos teidän välillenne tulee ratkaistavaksi paikka niin pelaisitte ratkaisupeli a) Turnauspaikalla (jos olosuhteet sallivat) b) Helsingissä (esim seuraava HGK peli-ilta).
-- Gardan
Voidaan ajatella, että tämä muodostaa epäloogisen jatkumon perintöpaikkojen politiikassa: Vanhassa systeemissä oli jaossa kaksi paikkaa A-sarjaan, nyt on tavallaan "yksi ja puoli" ja tulevaisuudessa kolme. Voisitko siis perustella, miten tämä siirtymävuoden järjestely on linjassa koko SM-muutosehdotuksen kanssa. Minullahan ei tässä ole omaa lehmää ojassa, koska sisääntulojärjestyksessä kolmantena hyödyn tästä järjestelystä.
-- Kari
Kyllä sinne ihan kaksi ihmistä pääsee. Tavoite on saada kuitenkin vahvimmat jatkoon. Miten toi on sen kanssa ristiriidassa? Siirtymävaiheessa varmasti löytyy epäjatkuvuuksia, mutta vanha oli huonompi ja parempaa siirtyminen on kaikkien etu.
Ei minulla (ja tuskin kellään muulla) ole oikeasti tämän parempaa vastausta. Tätä hommaa tehdään muun harrasteen ohessa ja parhaamme yritämme. Tuntuu välillä melko kohtuuttomilta nämä vaatimukset perustella asioita.
Luinpa taas kerran tuota SM-systeemidokumenttia. Kohdasta 2. Yleisiä periaatteita quote: Sisääntulojärjestys
Myöhemmissä vaiheissa on käytössä sisääntulojärjestys, josta on omat sääntönsä joka vaiheelle. Sisääntulojärjestystä käytetään tarvittaessa tasasijan ratkaisemiseen, kun voittojen määrä on mennyt tasan. Mikäli sisääntulojärjestystä tarvitaan ja se perustuu ylivuoden vanhaan (edellisen vuoden vastaavaa vaihetta aikasempaan) tulokseen pelataan asian ratkaisemiseksi lisäpeli.
Aika yksiselitteinen mielestäni.
-- Gardan
Tuo tulevaisuuden 16 pelaajan 2. karsinta kuitenkin ratkaisee jatkoonpääsijät pelkästään pelien perusteella, ei sisääntulojärjestyksellä. Mielestäni SM-uudistus on parantanut systeemiä, mutta tämä välivuoden toteutus ei ole hyvä.
-- Kari