Pääkaupunkiseudulle järjestetään joukkueliiga, joka alkaa syksyllä
2007. 

__Joukkueet__

* 3 varsinaista pelaajaa 
* 2 varamiestä 
* ei tarvitse välittää kerhorajoista

__Sarjat__
* pelataan täysi kierros
* n. 6 joukkueen kokoisia
* tasaisiin joukkueisiin pyritään sarjan sisällä
* ylemmät sarjat tasa-avauksin
* alemmat sarjat tasoituksilla ottelujen ajankohdan luokituksia käyttäen


__Otteluajat__
* yksi ottelu / 2-4 vkoa 
* yhteinen viikonilta pyritään löytämään. Se voisi olla esim. torstai. Vaihtoehtoisesti kierroksen järjestäminen voisi olla kiertävä nakki pääkaupunkiseudun kerhoilla. Tällöin pelipäiväkin vaihtelisi. 
* jos kierroksen ajankohta ei käy joukkueelle, joukkue sopii vastustajan kanssa vaihtoehtoisen päivän ja paikan ottelulle, yksittäisiä pelejä ei eri päivinä 
* kierrosten vastustajat ja ajankohdat ovat tiedossa liigan alkaessa

__Peliajat__
* 40 min + 5/25 kanadalainen byo-yomi

Kirjoita nimesi alle, jos olet kiinnostunut osallistumaan liigaan. Jos sinulla on jo joukkue kasassa, laita sen nimi listaan myös. Myöhempää työmäärää pienentää, jos joukkueen jäsenet ovat peräkkäin ja muuten lista on todennäköisen joukkueen keskimääräisen vahvuuden mukaisessa järjestyksessä.

!Ilmoittautuminen

|| ||__Nimi__||__Luokitus__||__Joukkue__
|__[{Counter}]__|Simo Vanhala |1 kyu|
|__[{Counter}]__|Petteri Tamminen |4 kyu| Sen-Sen-no-Sen
|__[{Counter}]__|Olli Pulkkinen |6 kyu| Sen-Sen-no-Sen
|__[{Counter}]__|Tuomas Ojamies |6 kyu| SeKo?
|__[{Counter}]__|Jaakko Särelä |12 kyu| 

!Keskustelu

Ilmeisesti homma on tarkoitus tehdä ilman kerhojen virallista osallistumista siten, että yksittäiset ihmiset muodostavat joukkueita ja osallistuvat joukkueena, jolla ei ainakaan periaatteessa ole mitään yhteyttä kerhoon. Tästä huolimatta YliGon osalta pitää kuitenkin huomauttaa, että syksylle ollaan jälleen suunnittelemassa syysliigaa, joka pelataan kahden viikon kierroksilla. Viimeksi syysliigaan osallistui 21 pelaajaa ja koska kokemukset olivat käsittääkseni aika myönteisiä, toivon, että syksyllä saadaan ainakin samankokoinen määrä pelaajia mukaan. Syysliigaan osallistuvien pelaajien osalta voi olla hankalaa motivoida pelaajia samaan aikaan eräällä tavalla samanlaiseen turnaukseen, jossa on ilmeisesti tarkoitus sopia peliaika ja -paikka itsenäisesti.

-[Janne|JanneNikula], 3.4.2007

Joo, tarkoitus olisi nimenomaan muodostaa joukkueita vapaasti. Mikään ei tietysti estä kerhoja nimeämästä nimeään kantavia joukkueita. Minusta olisi hienoa, jos pääkaupunkiseudun gopiirejä saataisiin aktivoitua kerhorajat ylittäviin juttuihin. Pääkaupunkiseudulla on kuitenkin paljon potentiaalisia pelaajia ja välimatkat ovat suhteellisen lyhyitä.

Edelleen olisi hienompaa, jos tuolle joukkueliigalle saataisiin yksi pelipäivä, jolloin ainakin pääosa otteluista pelattaisiin. Olisihan siinä enemmän tunnelmaa. Pelipäivä ja -paikka voisi esimerkiksi olla kiertävä siten, että kukin kerho vuorollaan järjestäisi joukkueliigapäivän kerhoiltansa yhteydessä.

--[JaakkoSärelä], 3.4.2007

Oleellista kai on se, että peliajat ja -paikat voidaan sopia riittävästi etukäteen. Tällöin voidaan huomioida ainakin suurin osa rajoitteista.

Pohdintaa, jos pelataan täydellisenä sarjana: onko parempi järjetää hieman pienemiä sarjoja (6 joukkuetta) useammin, vai isoja sarjoja (>8 joukkuetta) harvemmin?

Edellisen tavan etuna on se, että joukkueet voivat vaihtaa nopeammin sarjaa menestyksen mukaan.

--[LauriPaatero], 3.4.2007

Täydelliset sarjat ovat kannatettavia siksi, että paritus voidaan tehdä jo liigan alussa. Tällöin voisi todellakin suosia pienempiä sarjoja, jos joukkueita tulee paljon. Tästä olisi sekin etu, että sarjoista tulisi tasaisempia.

--[JaakkoSärelä], 3.4.2007

Olten, että on tarkoituksena pelata yksi ottelu valmiiksi samalla kertaa, eikä niin että kahden joukkueen kolme peliä voivat olla eri aikoina ja eri paikoissa. Jos pelipaikat ja -ajat jätetään joukkueiden kesken sovittaviksi ongelmakasi syntyy sovittaa kuuden pelaajan aikataulut yhteen. Mielestäni parempi ratkaisu on, että pelipäivät ilmoitetaan etukäteen ja ne joille ne sopivat ilmoittautuvat.

Yksi mahdollinen tapa olisi pelata neljän joukkueen liigat yhtenä päivänä ja sitten parin kuukauden päästä seuraava liiga.

-- [Matti] 3.4.2007

Ongelma kiinteän päivän kanssa on, se, että se tuppaa sopimaan joillekin hyvin ja joillekin huonosti, esimerkiksi siitä riippuen, milloin kerhon pelipäivä on. Eli pelipäivät pitää joka tapauksessa säätää pelaavien joukkueiden mukaan.

Toisaalta jos pelit pelataan pääsääntöisesti toisen kerhoista luona, niin sopimista tarvitsee useinmiten kysyä vain 3 henkilöltä.

Ainakin itselläni viikonloput on jo täynnä, joten 4 joukkueen minisarjaan en lähtisi. 3 peliä arki-illassa taas kuulostaa aika rankalta.

--Lauri

Hauska idea. Saan luultavasti joukkueen kokoon.

-- Tuomas

Lauri, se että päivä sopii jollekin huonsoti, on minkä tahansa päivän ongelma. Oletatko, että HGK:n jäsenille sopvat automaattisesti tiistai ja sunnuntai, Yligon jäsenille keskiviiko ja PoGolaisille maanantai? Kiinteillä päivillä tarkoitan etukäteen määrättyjä pelipäiviä, joiden ei kaikkien tarvitse olla samana cviikonpäivänä. Jos halutaan joustoa, niin voidaan päättää, että joukkueet voivat yhteisellä päätöksellä esimerkiksi viimeistään viikkoa ennen pelipäivää valita muun päivän. Kiinteä päivä laittaa joukkueen jäsenet etukäteen miettimään, onnistuuko homma. Viime tingassa asia on aina vaikeampi.

-- [Matti] 3.4.2007

En lähtisi järjestämään liigaa miniturnauksina juuri siitä syystä,
että viikonloput ovat kortilla ja viikolla ei useamman kierroksen
turnausta käytännössä pysty järjestämään. 

Vaihtoehdoiksi jääkin siksi mielestäni kaksi vaihtoehtoa:
* vakipäivä liigalle (ehdottaisin torstaita)
* kiertävä vuoro pääkaupungin kerhoissa, esim. ti HGK, ke yli-go, to pogo. Voisi myös harkita maanantain käyttöä, koska maanantaisin on nykyään peli-ilta sekä yli-golla (kumpulassa), että pogossa. Tärkeää pelaajien kannalta olisi tässä vaihtoehdossa tietää, milloin missäkin pelataan. 

Minä pitäisin ensimmäistä vaihtoehtoa parempana, vaikka silloin ehkä
osa potentiaalisista pelaajista ei pääsisi liigaan ollenkaan jonkun
toisen vakimenon takia. Sen ylivoimainen hyöty olisi se, että
turnaukseen osallistuville pelipäivä pääosin kävisi, mikä ei ole
sanottua toisessa vaihtoehdossa.

Varamiehet sekä mahdollisuus sopia ottelu ajoittain toiselle päivälle
helpottavat tilannetta molemmissa vaihtoehdoissa.

[JaakkoSärelä], 3.4.2007

Jos pelaajia on liigassa yhtään enempää, niin kaikkien kierroksen pelien saaminen samaan aikaan ja paikkaan voi olla hankalaa.

Minusta kierroksen levittäminen useihin paikkoihin ja eri päiviin on ihan ok, kunhan  joukkueen pelit pelataan yhtä aikaa ja samassa paikassa.

-- Lauri

Totta kylläkin. Vakipäivällä tämä voisi toimia niin, että eri sarjat pelaavat peräkkäisinä torstaina.

Näistä kahdesta vaihtoehdosta kannattaa valita se, joka saa enemmän kannatusta. Mitenköhän kannatusta voisi mitata? Kerhoissa puuhaavat voisivat peli-illoissa kysellä, kumpi tapa kerhon potentiaalisille osallistujille olisi parempi ja ilmoittaa tänne konsensusmielipiteensä (tai vaikka eriävätkin, miten vain).

-- Jaakko

Päivien miettiminen kuulostaa siltä, että ikään kuin turnauksen järjestäminen ja onnistuminen olisi selvä juttu, vaikka koko turnaus on vielä täysin alustavan ideoinnin tasolla. Peliajat, pelitilat ja muut käytännön järjestelyt kyllä onnistunevat, kun mukana on riittävästi motivoituneita pelaajia ja käytännön organisointi tehdään aikanaan riittävän hyvin.

Mikä on turnauksen tavoite? Millaisia pelejä turnaukselta haetaan? Mikä on turnauksen kohderyhmä? Itse pohdin turnaukseen osallistumista ja mahdollisesti myös järjestelyihin osallistumista. Vastaukset näihin kysymyksiin ovat ensisijaisia omalle kiinnostukselleni ja myös todennäköisesti koko turnauksen onnistumiselle.

-- Janne, 3.4.2007

Hyvä pointsi. Turnauksen pitää olla mahdollinen järjestää, mutta kyllä sillä pitää myös olla jokin linja ja tyyli.

Oma otos asiaan:
* Näkee muita kerhoja,
* Tulee ehkä jopa käytyä heidän peli-illassa,
* Hieman vakavampia pelejä eri kerhojen pelaajien kanssa,
* "irc-jutun juurta", jotakin mitä ihmetellä ja jutella (lööppejä?)

-- Lauri