Tarkoitus olisi järjestää pääkaupunkiseudulle joukkueliiga, joka alkaisi syksyllä 2007. Joukkueet luultavasti 3-henkisiä ja vapaasti kerhorajoista välittämättä muodostettuja. Sarjoja olisi kaksi: __kilpasarja__ tasa-avauksin sekä __harrastesarja__ jonkinlaisilla tasoituksilla. Peliaika 40 min + 5/25 kanadalainen byo-yomi.

Joukkuiden määrästä riippuen täysi sarja pelataan joko syksyn aikana tai jatkuen keväälle. Tavoite on, että joukkueilla on yksi ottelu / 2-4 vkoa. Yhteisen joukkueliigaviikonpäivän ja -paikan löytäminen on toivottavaa, mutta jos se on mahdotonta, joukkueet saavat itse valita ottelun ajankohdan ja paikan.

Kirjoita nimesi alle, jos olet kiinnostunut osallistumaan liigaan. Jos sinulla on jo joukkue kasassa, laita sen nimi listaan myös.

__Ilmoittautuminen__

|| ||__Nimi__||__Luokitus__||__Joukkue__
|__[{Counter}]__|Jaakko Särelä |12 kyu| 

!Keskustelu

Ilmeisesti homma on tarkoitus tehdä ilman kerhojen virallista osallistumista siten, että yksittäiset ihmiset muodostavat joukkueita ja osallistuvat joukkueena, jolla ei ainakaan periaatteessa ole mitään yhteyttä kerhoon. Tästä huolimatta YliGon osalta pitää kuitenkin huomauttaa, että syksylle ollaan jälleen suunnittelemassa syysliigaa, joka pelataan kahden viikon kierroksilla. Viimeksi syysliigaan osallistui 21 pelaajaa ja koska kokemukset olivat käsittääkseni aika myönteisiä, toivon, että syksyllä saadaan ainakin samankokoinen määrä pelaajia mukaan. Syysliigaan osallistuvien pelaajien osalta voi olla hankalaa motivoida pelaajia samaan aikaan eräällä tavalla samanlaiseen turnaukseen, jossa on ilmeisesti tarkoitus sopia peliaika ja -paikka itsenäisesti.

-[Janne|JanneNikula], 3.4.2007

Joo, tarkoitus olisi nimenomaan muodostaa joukkueita vapaasti. Mikään ei tietysti estä kerhoja nimeämästä nimeään kantavia joukkueita. Minusta olisi hienoa, jos pääkaupunkiseudun gopiirejä saataisiin aktivoitua kerhorajat ylittäviin juttuihin. Pääkaupunkiseudulla on kuitenkin paljon potentiaalisia pelaajia ja välimatkat ovat suhteellisen lyhyitä.

Edelleen olisi hienompaa, jos tuolle joukkueliigalle saataisiin yksi pelipäivä, jolloin ainakin pääosa otteluista pelattaisiin. Olisihan siinä enemmän tunnelmaa. Pelipäivä ja -paikka voisi esimerkiksi olla kiertävä siten, että kukin kerho vuorollaan järjestäisi joukkueliigapäivän kerhoiltansa yhteydessä.

--[JaakkoSärelä], 3.4.2007

Oleellista kai on se, että peliajat ja -paikat voidaan sopia riittävästi etukäteen. Tällöin voidaan huomioida ainakin suurin osa rajoitteista.

Pohdintaa, jos pelataan täydellisenä sarjana: onko parempi järjetää hieman pienemiä sarjoja (6 joukkuetta) useammin, vai isoja sarjoja (>8 joukkuetta) harvemmin?

Edellisen tavan etuna on se, että joukkueet voivat vaihtaa nopeammin sarjaa menestyksen mukaan.

--[LauriPaatero], 3.4.2007

Täydelliset sarjat ovat kannatettavia siksi, että paritus voidaan tehdä jo liigan alussa. Tällöin voisi todellakin suosia pienempiä sarjoja, jos joukkueita tulee paljon. Tästä olisi sekin etu, että sarjoista tulisi tasaisempia.

--[JaakkoSärelä], 3.4.2007

Olten, että on tarkoituksena pelata yksi ottelu valmiiksi samalla kertaa, eikä niin että kahden joukkueen kolme peliä voivat olla eri aikoina ja eri paikoissa. Jos pelipaikat ja -ajat jätetään joukkueiden kesken sovittaviksi ongelmakasi syntyy sovittaa kuuden pelaajan aikataulut yhteen. Mielestäni parempi ratkaisu on, että pelipäivät ilmoitetaan etukäteen ja ne joille ne sopivat ilmoittautuvat.

Yksi mahdollinen tapa olisi pelata neljän joukkueen liigat yhtenä päivänä ja sitten parin kuukauden päästä seuraava liiga.

-- [Matti] 3.4.2007

Ongelma kiinteän päivän kanssa on, se, että se tuppaa sopimaan joillekin hyvin ja joillekin huonosti, esimerkiksi siitä riippuen, milloin kerhon pelipäivä on.

Toisaalta jos pelit pelataan pääsääntöisesti toisen kerhoista luona, niin sopimista tarvitsee useinmiten kysyä vain 3 henkilöltä.

--Lauri