''Siirsin keskustelun tänne, ettei tuo [Kokeilulista] pääse kasvamaan liian isoksi.''

----

No okei, myönnetään että aamulla kun tuon kirjoitin niin olin hieman kärttyinen :)

Kuitenkin, kun korjaan oululaisten luokituksia omiin hässäköihini, niin minun ei tarvitse kuin muuttaa luokituksen numeroarvoa yhdestä paikasta ja lisätä yksi päivämäärä. Loput hoituu automatiqué. Myöskään tuon pisteen, josta oululaisten luokitukset löytyisivät pullauttimellesi, muuttaminen ei vaadi tuon enempää; ainoastaan kertaluontoisen muutaman rivin koodaamisen. Tänne kun päivittelee luokituksia, niin joutuu cut+pastaamaan kokonaisia rivejä, etsimään oikeaa paikkaa selaimen kököstä edit-ikkunasta ja näinpäinpois. Eihän siinä nyt mene kuin minuutti tai pari, mutta on se silti tushkaa. Every bloody week these days.

-- [Paavo Pietarila] 29-11-02

Hm.  Siis pääasialliset valituksen aiheet ovat se, että joudut manuaalisesti sorttaamaan tätä listaa ja se, että se on liian pitkä, jolloin tuo editori-ikkuna häviää selvästi Oikealle Editorille?

Miten olisi siinä tapauksessa tälläinen ratkaisu, jota olen harkinnut (mutta en tehnyt, kun ei ole kukaan sanonut tästä aiemmin mitään :-):

* Luokitukset aggregoidaan [pluginilla|JSPWikiPlugins] useammalta [WikiSivu]lta.  Plugin on esmes muotoa [[{GoRankingPlugin pages="TurunLuokitukset,HelsinginLuokitukset,PogonLuokitukset" egfURL="http://something"}].
* Itse luokitussivuilla on sitten ihan yksinkertainen lista muotoa "sukunimi, etunimi, rank"

{{{
Club: HGK
Jalkanen, Janne, 7k
Meikäläinen, Matti, 25k
}}}

Tuo lista voi sitten olla ihan vapaasti missä tahansa järjestyksessä, koska tuo rankingplugin sorttaa sen automaagisesti, ja hakee EGF-pisteet kohdalleen.

Tällä saadaan a) itse editoitavat sivut lyhyemmiksi, ja b) tarpeellinen automaatio suoritettua.  Koskapa JSPWiki tarjoaa vielä [XML-RPC -APIn|WikiRPCInterface], niin noita sivuja voidaan sitten käyttää vaikkapa keskitetysti muualta käsin.  Listojen pitäminen Wikin ulkopuolella on huono idea, koska sillä lailla päästään taas siihen, että ranking-listan päivitys on yhden henkilön takana, ja se saattaa sitten laahata jäljessä tjms...

Päivämääräthän menevät automaattisesti kohdalleen, koska Wiki tallentaa kaikki muutokset päivämäärineen.

-- [JanneJalkanen]

Mjoo, itse asiassa tästä tulee mieleen myös sellainen hyöty, että jos haluat laajentaa nuo pelaajien luokituskäyrät, joita sun sivuilla on, koko maan kattaviksi, niin et tarvitse juuri muuta kuin XML-RPC -interfacen sun pulauttimeen, ja sitten ajaa cronilla koko lista uudestaan vaikka joka yö.

-- [JanneJalkanen], 29.11.2002

Öh, juu periaatteessa. Mun pullautin on tällähetkellä reaaliaikainen, eli se napsii datat samasta tiedostosta kun muutkin shysteemit. Sitä voi kyllä virittää lukemaan mitä vaan, oikeastaan kysymyksessä on vaan esikäsittelyä gnuplotille.

-- [Paavo Pietarila] 29-11-02

Ensimmäinen kokeiluversio uudesta listasta on pystyssä.  Sopii katsoa sivua [UusiKokeilulista].

-- [JanneJalkanen], 29.11.2002

Älkää unohtako tosiaan poimia noita EGF-rating-pisteitä ja tietenkin IGS/KGS/Dashn-luokituksia vielä perään (tämähän oli oleellinen asia luokituskeskustelun käynnistyksessä).

-- [Vesa], 30.11.2002

 bugi(epäily):
 näyttäisi kelpuuttavan koontilistalle vain max. yhden pelaajan/luokitus?

-- [Ari|AriKarppinen], 30.11.2002

Juu, älkää huolehtiko.  Yritetään ensin saada toiminnallisuus tuon [Kokeilulista]n tasolle, sitten lisätään featureita.  EGF-pisteet saanee nyt tällä uudella systeemillä kohtuuhelposti mukaan kuvioihin - goserverit vaatinevat vielä vähän iterointia.

Ari, olet oikeassa.  Fiksataan.

--[JanneJalkanen], 1.12.2002

Okka.  Korjattu on.  Nyt myös EGF-ratingit päivittyvät automaagisesti (tällä hetkellä vuorokauden välein, ennalta määrittelemättömänä ajankohtana).  Tunnettu bugi on se, että skandivertailu ei toimi: "Räisänen" ei ole sama kuin "Raisanen".  Fiksataan seuraavassa versiossa.

--[JanneJalkanen], 1.12.2002.

Ai niin, onko tämä

{{sukunimi, etunimi, luokitus}}

-formaatti liian jäykkä?  Mitä muuta informaatiota oikeasti halutaan?  (Linkki Wikisivuun luodaan automaagisesti niille joilla on EtunimiSukunimi-muotoa oleva kotisivu - en tiedä tarvitseeko lempinimillään sivuja luoneille nyt erityisesti rakentaa omaa systeemiä.

Miten nuo IGS/KGS/whatever-rankit ja tunnarit tulisi merkitä, ja mitkä niistä voidaan generoida automaattisesti ja mitä ei?

--[JanneJalkanen], 2.12.2002.

----

Formaatti on mielestäni hyvä. Tunnarit voisi merkitä ainakin tyyliin KGS:tunnari, IGS:tunnari. KGS:n rankin voi parsia tunnarin peliarkistosta (esimerkiksi [http://kgs.kiseido.com/jsp/en_US/archives.jsp?pageNum=1&pageMax=-1&user=Teemu]), mutta ehkä siihen olisi jokin siistimpikin tapa .

-- [Teemu Hirsimäki], 2.12.2002


EGF-pisteet kannattaa mahdollisesti hakea linkin [http://gemma.ujf.cas.cz/~cieply/GO/alleuro.lp] takaa. Tätä päivitetään useammin. Tuolla on myös niiden pelaajien pisteet, jotka ovat tippuneet viralliselta listalta, koska eivät ole pelanneet turnauksissa. Siihen, pitääkö näidenkin pelaajien pisteet näyttää, en ota kantaa. Jokatapauksessa tuota päivitetään paljon tiheämmin, varsinaista listaa vain kerran kuussa.

-- [Paavo Pietarila] 02-12-02


Tuo antamasi lista on vähän rikki, sieltä kun löytyy mm. rivejä tyyliin
{{{
 12874103  Benzian-Olsson SebastianSE Got  20K   --   100    5  T021109C
}}}

Pitäis kirjoittaa uusi parseri joka luottaa sarakenumeroihin...  Ei iso homma, mutta sisältää kaikenlaisia pikkukomplikaatioita, mitkä vievät hetken aikaa.  Ja on varsin hauras (brittle).  Oikea ratkaisu olisi tietysti vakuuttaa Cieply tarjoilemaan info suoraan tietokannasta XML-RPC:llä.

--[JanneJalkanen], 2.12.2002.

Pikaratkaisu on tehdä grep ' FI ' esikäsittelyksi ja pistää sormet ristiin ettei kukaan suomalainen mene rikki..

-- [Paavo Pietarila] 02-12-02

Tämä on yksi noista mainitsemistani lisäkomplikaatioista... Kun serveri on kokonaan Javaa, sinne ei halua virittää mitään 'grep'-hässäkkää sivuun.  Liikaa liikkuvia osia => lisää kompleksisuutta => menee herkemmin rikki.

Cieplyn kanssa keskustelematta en haluaisi vielä alkaa luottaa tuohon.  Nykyinenkin ratkaisu on täynnä pahaa ajia... :-)

-- [JanneJalkanen], 2.12.2002.

Hei, onkos tuossa nyt ideaa?

EGF vanhentaa luokitukset niiltä jotka eivät käy turnauksissa, koska niiden luotettavuus yli vuoden vanhentuneina on erittäin kyseenalainen. Onko siis järkeä käyttää näitä pisteitä täällä päin? Minä ainakin pitäisi niitä pikemminkin historiallisina kuriositeetteina kuin edes marginaalisesti hyödyllisinä...

Mainittakoon että historia tuntee esimerkkejä siitä, kuinka vuosien ikäiset ''eurooppalaiset luokitukset'' (ei siis pisteet) ovat silminnähden vääriä. Samalla tavoin, serverien luokitukset muuttuvat ajan myötä varsin epäluotettavaksi. Ja väärän/epäluotettavan tiedon esittäminen kurantin rinnalla, hmm...

Ettei vaan oltaisi taas tekemissä mielenkiintoista viritystä vain siksi että se on k00l ja mahdollinen..?

-- Olli Lounela, 2.12.

Nimenomaan sitähän tässä ollaan välttämässä... Minen ole mitenkään vakuuttunut siitä että nopeammin päivittyvien rankingien kanssa pelaaminen on vaivan arvoista (ja Paavo ainakin irkissä tuntui olevan samaa mieltä).  Nuo komplikaatiot kun tekevät asiasta monimutkaisia.  IMHO tärkeämpää on saada aikaan tuo [peliarkisto|Peliarkistosuunnitelma].  Luultavasti teen tuosta rankkiaggregaattorista vielä yhden version, jossa korjaan pari pientä yksityiskohtaa ja lisään mahdollisuuden määrittää IGS/KGS/what-have-you nickit (mutta ei automaagisia rankkeja).  Sitten takaisin attachmenttien kimppuun.

Sitäpaitsi, koskaan ei tiedä mikä k00l ja mahdollinen asia osoittautuu hyödylliseksi... :-)

-- [JanneJalkanen], 2.12.2002.

Jos [uusi kokeilulista] on tarkoitus ottaa [kokeilulista]n tilalle, niin sinne 
kaiketi tarvitaan sivu [muut luokitukset], johon laitetaan jäljelle jääneet tapaukset. Kun sitten syntyy uusi kerho, se voi lisätä oman listansa uudelle sivulle ja noukkia omansa pois [muut luokitukset] sivulta.

.. [Matti_Siivola] 2.12.2002


Joo, pitäisi toimia.  Tuon listan voi katkaista keskeltä tekstillä "Club:" -jolloin sen jälkeen tulevat pelaajat merkitään kuuluvaksi samaan kerhoon.  Äh.  Sekavaa.  Esimerkki:

{{{
Club: Lohja
Möttönen, Aarne, 5k
Möttönen, Tuula, 8d

Club: Kempele
Pärssinen, Paavo, 30k
}}}

Tämä saanee aikaan sen, että Möttöset merkitään lohjalaisiksi ja Puavo saa sitten sijaintipaikakseen Kempeleen.

--[JanneJalkanen], 3.12.2002.

Sen verran vielä, ettei meikäläisellä ole mitään ''voimassaolevien'' luokitusten hakemista vastaan, sen sijaan haluan kyseenalaistaa ''varmasti vanhentuneiden'' käyttämisen.

Kokonaan toinen juttu on, että mistä tunnistetaan vanhentuneet IGS/KGS-luokitukset, muttta nimenomaan EGF-pisteiden osalta ei mielestäni pidä listaan sisällyttää vanhennettuja luokituksia.

Itse asiassa tuo IGS-luokitusten saaminen voisi kiinnostaa jopa siinä määrin että asialle voisi tehdä jotain -- jos taas jossain välissä jaksaisi...

-- Olli Lounela, 3.12.

Juu, IGS olisi kiva juttu.  Tutustupa [XML-RPC:hen|http://www.xmlrpc.com], joka todennäköisesti on helpoin tapa tehdä asia (paras arvaus sen perusteella mitä tiedän IGS:n arkkitehtuurista).  Javalla menee noin 30 min tutustumiseen ja 15 min oman APIn lisäämiseen, muista kielistä en osaa sanoa. XML-RPC on kivaa :-).

Toinen asia: Tein tuon [MuutLuokitukset] -sivun, mutta joku puuttuu vielä: uudella listalla on 211 nimeä ja vanhalla 238 nimeä... 

Kolmas asia: Pikkaisen uusi versio pluginista osaa nyt hakea EGF-ratingin myös ääkkösnimistä, samaten se generoi automaattiset linkit niille jotka ovat EtunimiSukunimi-muotoisen sivun laittaneet itselleen.  Kerhon nimi linkataan myös suoraan sille sivulle mistä luokitus on haettu.  Vielä viritän joskus systeemin, jonne voi laittaa IGS/KGS-nickin, vieläpä siten, että jos oletkin luonut tähän wikiin nickisi perusteella sivun, niin sitten sekin linkataan automaattisesti.

-- [Janne Jalkanen], 3.12.2002

No itse asiassa IGS:ssä näytti olevan valmis mekanismi ihan html:lle, 
jonka satuin löytämään viime aikoina muuta ylläpitoa tehdessäni. Se
olikin käytössä joskus muutama vuosi takaperin, mutta hajosi kun IGS:n
alla pyörivä käyttis vaihdettiin. Aktivointi vaatinee toiminnan
tarkistamisen, hieman politikointia ja jongin verran työtä, jonka
jälkeen täydet luokitukset pitäisi olla saatavissa parin desimaalin
tarkkuudella. Ikävä kyllä siellä on kiireellisempääkin tehtävää,
vaikka kaikki tärkeä tuntuukin toimivan varsin hyvin.
                                                                               $
IGS laskee luokituksen viiden desimaalin tarkkuudella, joista noin
nolla on merkitseviä, ihan normaalin pelihajonnan takia.
Matemaattisesti malli kai antaisi pari desimaalia, mutta hajonta hyvän
ja huonomman pelin tai päivän välillä voi hyvinkin olla muutaman kiven
verran. Hups.
                                                                               $
IGS:ssä komento 'stats' ei ole näyttänyt desimaaleja sen jälkeen kun
alkoi tulla liikaa kyselyitä, että miksi luokitus tippui 0,1 tai 0,01,
kun näin pienet muutokset ovat systeemin aivan normaalia elämistä.
Kumma kyllä, luokituksen noususta vastaavalla tavoin ei juurikaan
kyselty.
                                                                               $
Muistaakseni yllä mainitsemani html-sivu sisälsi 2 desimaalia, ja
koska se generoidaan automaagisesti, on täysin mahdollista että se
toimii yhä... Ihan pelkkää XML-RPC:tä tuolle ei viitsi rakentaa, konsa
html-version käyttöä muistaakseni harrastivat muutkin.
                                                                               $
-- Olli Lounela, 3.12.