Sääntötyöryhmässä tuli puheeksi liiton kokousten määrä vuodessa. Nykyään kokouksia on yksi, mutta voitaisiinko siirtyä kahteen kokoukseen vuodessa? Asioiden jako olisi silloin PRH:n sääntömalli IV:n mukaan seuraava:

Kevätkokouksessa käsitellään seuraavat asiat:\\
1. kokouksen avaus\\
2. valitaan kokouksen puheenjohtaja, sihteeri, kaksi pöytäkirjantarkastajaa ja tarvittaessa kaksi ääntenlaskijaa\\
3. todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus\\
4. hyväksytään kokouksen työjärjestys\\
5. esitetään tilinpäätös, vuosikertomus ja tilintarkastajien lausunto\\
6. päätetään tilinpäätöksen vahvistamisesta ja vastuuvapauden myöntämisestä hallitukselle ja muille vastuuvelvollisille\\
7. käsitellään muut kokouskutsussa mainitut asiat\\

Syyskokouksessa käsitellään seuraavat asiat:\\
1. kokouksen avaus\\
2. valitaan kokouksen puheenjohtaja, sihteeri, kaksi pöytäkirjantarkastajaa ja tarvittaessa kaksi ääntenlaskijaa\\
3. todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus\\
4. hyväksytään kokouksen työjärjestys\\
5. vahvistetaan toimintasuunnitelma, tulo- ja menoarvio sekä liittymis- ja jäsenmaksujen suuruudet seuraavalle kalenterivuodelle\\
6. valitaan hallituksen puheenjohtaja ja muut jäsenet\\
7. valitaan yksi tai kaksi tilintarkastajaa ja heille varatilintarkastajat\\
8. käsitellään muut kokouskutsussa mainitut asiat \\

Muutos olisi hyvä ihan käytännön asioiden takia. Nykyään uusi hallitus valitaan vuosikokouksessa keväällä, ja vanha hallitus tekee alkuvuoden aikana raha-asioita koskevia päätöksiä, joista kuitenkin uusi hallitus on vastuussa kun katsotaan tilikauden tulosta. Yksi mahdollinen ongelmatilanne kahden kokouksen mallissa voi olla se, ettei paikalle saada tarpeeksi pelaajia, mutta en usko sen olevan kynnyskysymys, jos liiton kokous järjestettäisiin aina jonkin ison turnauksen yhteydessä (esim. Takapotku keväällä ja Kani6 syksyllä olisivat hyviä vaihtoehtoja).

Kertokaahan mielipiteitänne, niin olisi helpompi jatkaa sääntöjen kirjoittamista. :)

--Suvi

----
Kuulostaa hyvältä. Kannatan.

-- Gardan


me too.

-- Werfeus

Eteläsuomalaisille asia ei liene ongelma. Kiinnostaisi tietää, mitä kauempana asuvat ajattelevat.

-- Matti

Huomioitavan arvoista on, että kokoukset järjestettäisiin, joka tapauksessa suurten kansallisten turnausten yhteydessä. Keväällä on Takapotkua ja Joukkue-SM:iä ja syksyllä varsinaiset SM-kisat, sekä Kanikutonen. Kuulostaako tämä pohjoisten ja itäisten metsämaiden asukkaista liialliselta vaivalta? 
Käytännössähän muutos tuo helpotusta rahastonhoitajan vaihtumiseen. Nykyisessä systeemissä rahastonhoitajan vaihtuessa joutuvat vanha ja uusi kirstunvartija tekemään tilinpäätöksen yhdessä. 
Esim. vuosikokous syyskuussa vuonna X: rahastonhoitaja A toimii normaalisti rahastonhoitajana syyskuuhun asti, jolloin valitaan uusi hallitus, johon valitaan uusi rahastonhoitaja B. Koska yhdistyksen tilikautena käytetään kalenterivuotta syntyy tilanne, jossa rahastonhoitaja vaihtuu kesken tilikauden. Tämä aiheuttaa, että rahastonhoitaja A ja B joutuvat vuonna X+1 tekemään yhdessä tilinpäätöksen vuodelta X, joka taas saattaa hidastuttaa ja haitata tilinpäätöksen valmiiksi saattamista.
Kahden kokouksen edut on tässä taas ovat ne, että kun hallitus vuodelle X+1 valitaan vuoden X syksyllä ja tilit tarkastetaan vuoden X+1 keväällä niin vuoden X+1 rahastonhoitajaa ei tarvita tarkastamaan vuoden X tilejä.

--[Pekka]