Tänne voi raapustella liittoon liittyviä kysymyksiä, jos ei tietoa ole mistään löytänyt. Kysymyksiin vastataan mahdollisimman pian täällä tai hallituksen tiedotussivulla. --Suvi
Olisi kiva saada SM-pisteet julkisiksi jonnekin. -- Kari
Tarkoitit varmaan MM-pistetilannetta. Ovat nyt näkyvillä http://gowrite.net/forum/viewtopic.php?t=86 -- Gardan
Tiedotusfoorumi kannattanee nimetä uudestaan oikeakielisesti "Hallituksen tiedotuksia". -- Vesa 26.5.2005
Nimi vaihdettu. -- Gardan 26.5.2005
Säännöissä hymiöiden käyttö on uusi innovaatio. Kts. kohta 8) -- Vesa 26.5.2005
Korjattu. -- Gardan 26.5.2005
Voisikos edellisen vuosikokousen asialistan ja pöytäkirjan saada jonnekin julki?
-- Lauri 13.8.2005
Onhan toi ollut tuolla, mutta ei ole vaan linkitetty minnekkään tietääkseni. Teemu hoitanee jonnekin viralliselle paikalle, kunhan ehtii. http://www.students.tut.fi/~teemur/kokous/go-liitto/vuosikokous2005.html
-- Gardan 16.8.2005
Itseni lisäksi moni pelaaja ihmettelee, miksi pelaajan täytyy kuulua liiton jäsenkerhoon voidakseen pelata erinäisissä turnauksissa. Mikä liiton tavoite pakkojäsenyydellä on ja mitä se pelaaja siitä hyötyy? Onko liitolla keskitettyä listaa pelaajista, jotka ovat suorittaneet joko em. velvoitteen tai kuuluisan "pelaajalisenssin"? Jos ei, kuinka asiaa voidaan tarkkailla? Onko säännössä, jonka tarkkailu on mahdotonta, mitään järkeä?
-- Tapio, 13.8.2005
Tuossa oli todella monta eri kysymystä:)
Yhteen niistä voin antaa vastuksen: "miksi pelaajan täytyy kuulua liiton jäsenkerhoon voidakseen pelata erinäisissä turnauksissa?"
Aikaisemmin maan tapana tuppasi olemaan se, että monista kerhoista liiton jäseninä olivat (kunakin vuonna) täsmälleen vain ne, jotka osallistuivat SM-kisoihin (tai muuhun, missä tarvittiin jäsenyyttä). Tämän seurauksena jäseninä on vain erittäin pieni osa aktiivisista pelaajista. Liitolla on kuitenkin kiinteitä menoja (lähinnä ulkomaan jäsenmaksut) ja jos jäsenten määrää putoaa liikaa, jäsenmaksua (per pelaaja) täytyisi nostaa, mikä on todella ei-toivottavaa.
Nykyisellään en ole laskenut kuinka kriittistä tuo yllä oleva on. Sikäli kun maan tapa ei ole muuttunut, niin joissakin turnauksissa pakollinen jäsenyys on edelleen terveellistä, ellei sitten noiden pakollisten menojen rahoitusta saada muuten kuntoon tai joistakin noista menoista luovuta.
Pelaajalisenssin tavoite ei ole laikaan rahan keruu, hinta on todella halpa. Sen sijaan tavoite on mm saada näyttöä todellisista pelaajamäärästä, jotta jossakin vaiheessa voisimme saada esimerkiksi tukia sen pohjalta,
-- Lauri , 13.8.2005
Mitä säännön tarkkailemiseen tulee, niin pelaajan ilmoittaessa kuuluvansa liiton jäsenkerhoon asia on liiton kannalta kunnossa. Yksittäisten pelaajien lisenssejä on melko vähän; tiedot niistä löytyy liiton rahastonhoitajan kirjanpidosta.
-- Antti (SGL:n rahis), 13.8.2005
Tulikos nyt vastattua kaikkee mikä oli epäselvää?
-- Gardan, 8.9.2005
Asia ei varsinaisesti kosketa minua, koska olen liiton jäsenkerhon jäsen, mutta olen havainnut, että irkissä ym. paikoissa seuraavasta asiasta kysyville on useampaan kertaan neuvottu kahta vastakkaista mielipidettä ja toivoisin, että asiaan tulisi joltain liittoa edustavalta taholta selkeä vastaus. Siis: voiko SM-turnauksissa pelata pelaajalisenssillä vai vaatiiko SM-turnauksiin osallistuminen jonkin liiton jäsenkerhon jäsenyyttä?
-- Janne N., 6.8.2006
Liiton jäsenyys vaaditaan SM-ssä pelaamiseen. Asiasta on kirjoitettu tarkemmin paikassa LiitonJäsenmaksut.
-- Matti Siivola 15.8.2006
Turnausjärjestäjiä etsitään. Mutta missä perinteinen arvo turnaus Naisten Suomen Mestaruus? Entä miksi haetaan jo Avoimen sarjan karsintaa aikarajalla mutta keväällä vastaan tuleva JoukkueSM hakudl:ää ei ole määritelty?
-- Gardan 24.8.2006
Suomen mestaruuskisoissa on nykyään tarkasti määritelty karsinta-, sarja- ja finaaliturnaus, ja turnaus pidetään säännönmukaisesti joka vuosi. Joukkue-SM ja Naisten SM eivät ole vielä täysin etabloituneita turnauksia, ja paljolti riippuu vapaaehtoisista turnausjärjestäjistä, miten nämä turnaukset kunakin vuonna pidetään. SM-karsinnan hakuajoista ei ole vielä hallituksen päätöstä, mutta jos tieto muuttuu, sitä päivitetään hallituksen seuraavan kokouksen 3.9. jälkeen. -- Vesa Laatikainen, Suomen Go-liiton tiedottaja, 24.8.2006
Leksand Openin tuloksissa on kolme suomalaista 2 dania merkitty tuloksiin 3 danina. Korotettu heitä ei ollut silloin eikä sen jälkeen. Suomalaisten luokituksista vastaavat suomalaiset, joten tässä on nyt selvästi ylitetty toimivaltuuksia jossain. Miten liitto aikoo asian hoitamiseksi edetä?
-- Gardan 4.9.2006
"Suomalaisten luokituksista vastaavat suomalaiset, joten tässä on nyt selvästi ylitetty toimivaltuuksia jossain." Käsittääkseni henkilöiden suomiluokitus ei ole muuttunut yhtään mitenkään. Olen ennenkin nähnyt pykälää korkeampia luokituksia EGF:n listalla (verrattuna suomiluokituksiin). Mikä on tässä ero?
Ja mihin "asian hoitamisella" viitataan?
-- Lauri 4.9.2006
Luulakseni erona on se, että onko luokitusmääräystä rikottu (pelaaja ei itse tietääkseni edelleenkään saa korottaa itseään vasten luokitusmääräyksen valtuuksia,) ja jos on niin miten asiaan reagoidaan.
-- DonOlli, 4.9.
Toistoa: Käsittääkseni suomiluokituksiin ei ole koskettu. Sanokaa miten ne ovat muuttuneet, jos olen väärässä. Ja jos suomiluokituksiin ei ole koskettu, niin asia ei liity luokitusmääräyksiin mitenkään.
Käsittääkseni muutkaan suomiluokituksita poikkeavat GOr luokitukset eivät ole saaneet luokitusmääräysten mukaista käsittelyä.
-- Lauri 4.9.2006
Lienee kuitenkin luokitusmääräyksen vastaista ilmoittautua eurooppalaiseen turnaukseen väärällä luokituksella?
-- DonOlli, 4.9.
"Pelaajan tulee ensisijaisesti käyttää vain oikeaa luokitustaan." Eli ensisijaisesti, mutta voi olla myös muita mahdollisuuksia. Pois maasta mentäessä muita syitä voi olla enenevässä määrin.
Olet automaattisesti olettamassa että pelaajat ovat ilmoittautuneet 3d:nä, vaikka kyseessä voi olla myös järjestäjän toimenpide.
Miksi et joka kerta poikkeman nähdessäsi tee kyselyä?
-- Lauri 4.9.2006
Hmm. Jos nyt oikein muistan ennen pääturnausta oli pikapeliturnaus, jossa pojat pelasivat 2 daneina.
-- Gardan, 4.9.
Liiton tiedottajan näkemys asiasta:
1. Ko. pelaajat ovat ilmoittautuneet turnaukseen oikealla luokituksellaan. Vrt. http://www.siljan-go.com/c1200/l22/u807.htm
2. Tarkkaa tietoa siitä, miksi turnausjärjestäjä on toimittanut tulokset, joissa ko. pelaajat ovat 3d-luokituksella, ei ole.
3. Asian aiheuttama vahinko ei ole suuri ja vertautuu aikaisempiin GoR-listalla esiintyneisiin suomalaisten luokituspoikkeamiin. Suomen luokituksia ei ole siis muutettu.
4. Go-liiton hallituksella ei ole intressejä käynnistää selvitystyötä saati sanktioida oletettua sopimatonta menettelytapaa.
-- Vesa 4.9.2006
Asian herättämän mielenkiinnon vuoksi, tässä on erään asianomaisen kuvaus tapahtuneesta:
1. Pyysimme pääsyä huippuryhmään. 2. Parittaja laittoi meille luokitukseksi 3d. 3. Pyysimme pääsyä huippuryhmään, ilman että luokitukseen kosketaan. 4. Ei onnistunut. Parittaja sanoi ottavansa täyden vastuun. 5. Pyysimme lähettämään tulokset, joissa olemme 2daneja, mutta emme muistaneet turnauksen jälkeen tätä korostaa.
Virheelliset luokitusmerkinnät GoR-listalla korjautunevat tulevien turnausten myötä.
-- Antti 4.9.2006
Voisiko tuonne "turnausjärjestäjiä etsitään" sivulla laittaa "liiton kesäleirin"? Näin tulisi selväksi, että sellainen voisi vaikka järjestyä, kunhan järjestäjä vain löytyisi.
-- Lauri 23.11.2006
Sivulla on toistaiseksi vain arvoturnauksia haussa. Hakuilmoituksia ei ole laitettu periaatteella tapahtuma olisi kiva saada järjestetyksi. Leiri ei sovi joukkoon. Ilmoitus luultavasti herättäisi vain turhia toiveita. Toki ilahdun, jos minun osoitetaan olevan väärässä.
-- Matti 23.11.2006
Milloin on hakudl ja tarkoitus päättää Joukkue-SM -kisojen haun tulokset?
-- Gardan 23.11.2006
"hakudl" ? -- Matti
Hakudl tarkoittaa hakemuksen viimeistä mahdollista sisäänjättöpäivämäärää. dl on lyhenne deadline-sanasta.
-- Gardan 23.11.2006
ok, ymmärrän tuon arvoturnausnäkökulman.
Oikeastaan kysymys on, pitäisikö olla sivu (tai lista) muista järjestämisestään/järjestäjältään avoimista liiton turnauksia?
Mutta pohdintaa: Jos tapahtumia halutaan nähdä "liito tapahtumana", niin "liiton lista" olisi varmaan hyvä. Jos taas ne on vaan "jonkun järjestämiä", niin silloin pitäisi olla muuten vaan wikisivu "turnauksia, joiden järjestäminen olisi mukavaa, mutta kukaan ei ole saanut aikaiseksi". Kesäleiri varmaan kuuluu jälkimmäiseen kategoriaan.
-- Lauri
Hallitus kokoontuu todennäköisesti 9. tai 10.12. ja asialistalla on myös ensi vuoden turnauskalenterin julkistaminen. Joukkue-SM, Nuorten SM ja Pari-gon SM:n aikataulut ja järjestäjät lyötäneen lukkoon tuolloin.
-- Vesa
Samaten syksyiset ja keväiset bonus-turnaukset kuuluvat sarjaan "mukava jos joku järjestäisi". Voisin taas osallistua, jos joku järkkäisi :-)
-- Antti
Niitä ei pidä kysyä liitolta.
-- Matti
SM-systeemidokumentissa mainittiin yhtenä SM-II-karsintaan pääsykriteerinä edellisessä Kani6-turnauksessa menestyminen parhaimmin niistä, joilla ei vielä ole paikkaa SM-II-karsintaan.
Kanikuutostahan ei järjestetä joka vuosi vaan joka toinen vuosi on sen sijaan järjestetty Tampere TT. Onko Tampere TT:n tarkoitus korvata Kani6 myös tilaisuutena hankkia SM-II karsintapaikka seuraavalle kerralle?
-- Markku, 21.12. 2006
Tarkoittanet seuraavaa SM-II turnausta, koska seuraavaa Tampere TT:tä ei tiettävästi tule. Seuraavaa SM-II-turnausta koskeva vastaus on:"kyllä".
--Matti, 21.12. 2006
Kyllä, siis tarkoitin tosiaan sitä, että oliko vuoden 2006 Tampere TT Kani6:n korvike SM-II- karsintapaikanhankkimistilaisuutena.
Toyota-Pandanet European Go Touria siis ei enää järjestetä, koska sponsori vetäytyi? Vai putosiko vain Tampere pois?
- Markku, 21.12. 2006
Kani6 on luettavissa "Kani6 tai vastaavan tasoinen Tampereen järjestämä korkeatasoinen kv tai kansallinen turnaus". Ajatus on, että kun tampereella järjestetään hyvä iso turnaus, siihen osallistumisesta palkitaan ja sitä hyödynnetään parantamaan SM-karsinta I:n resoluutiota. Oma näkemykseni on että on täysin mahdollista saada muiltakin paikkakunnilta vastavan statuksen omaavan turnauksen sisällyttäminen SM-II järjestelmään. Kriteerit ovat riittävän iso ja laadukas. Päätöksen tekee liiton hallitus ja/tai yleiskokous.
-- Gardan, 21.12.2006
Tällä hetkellä vaikuttaa todennäköiseltä, että varsin pian pelattaviin Joukkue-SM-kisojen SM-sarjaan ei saavu kuutta joukkuetta, toisin kuin Joukkue-SM-systeemiä kuvaavassa dokumentissa oletetaan. Miten Joukkueiden Suomen mestaruus ratkaistaan siinä todennäköisessä tapauksessa, että SM-sarjaan osallistuu joukkueita kolmesta viiteen, kuuden sijasta?
Uskoakseni luontevin sovellus olisi pelata SM-sarjaan osallistuvan 3-5 joukkueen round robin-turnaus, mutta ihan siltä varalta, ettei turnauspäivänä tule esille mitään omituisia ehdotuksia tai yllättävää kikkailua, niin tämä asia on mielestäni turnauksen SM-arvon vuoksi syytä selventää etukäteen.
-- Janne N. 13.4.2007
Joukkue-SM -systeemin kuvaus sanoo seuraavaa: "Joukkueet pelaavat keskenään kaikki kaikkia vastaan -turnauksen, siten että 1-pelaajat pelaavat keskenään, 2-pelaajat keskenään ja niin edelleen", eli niin kuin mainitsitkin. Tasatilanteiden ratkaisemista sanotaan: "Ensimmäistä ja kuudetta sijaa ei kuitenkaan jaeta. Mikäli joukkueet ovat näiden sijojen suhteen tasoissa, järjestetään uusintaottelu, jossa mahdollisen tasatuloksen ratkaisee ykköslaudan tulos. Jos yli kaksi joukkuetta on järjestyksessä tasoissa, putoamisen ratkaisevat kaksi edellisen vuoden huonointa, mestaruuden kaksi edellisen vuoden parhaiten sijoittunutta joukkuetta", eli jos joukkueita osallistuu alle 6 pääsevät he kaikki automaattisesti SM-sarjaan myös seuraavana vuonna. --Suvi, pj
SM-I-karsinnan lähestyessä minua kiinnostaisi tietää, millaisella pohjalla oli päätös käyttää SOSia viime vuoden kakkoskarsinnan sijajärjestyksen ratkaisemiseen voittojen mennessä tasan? Lainaan tähän SM-systeemidokumenttia:
"Sisääntulojärjestys
Myöhemmissä vaiheissa on käytössä sisääntulojärjestys, josta on omat sääntönsä joka vaiheelle. Sisääntulojärjestystä käytetään tarvittaessa tasasijan ratkaisemiseen, kun voittojen määrä on mennyt tasan. Mikäli sisääntulojärjestystä tarvitaan ja se perustuu ylivuoden vanhaan (edellisen vuoden vastaavaa vaihetta aikasempaan) tulokseen pelataan asian ratkaisemiseksi lisäpeli."
SOSin perusteella laskettuna suorat paikat tämän vuoden kakkoskarsintaan on merkitty Esa Seuraselle (4.), Ari-Pekka Perkkiölle (5.) ja Miika Nikulalle (6.). Kuitenkin, jos tasavoitoissa olevien kesken käytetään tiebreakerina sisääntulojärjestystä SOSin sijaan (mikä mielestäni näyttää SM-systeemidokumentin perusteella aiheelliselta), menevät kolme paikkaa tämän vuoden karsintaan Esa Seuraselle (4.), Mikko Siukolalle (5.) sekä Miika Nikulalle (6.). Edelleen tasavoitoissa, mutta huonommalla sisääntulojärjestyksellä, ovat Teemu Rovio (7.) sekä Ari-Pekka Perkkiö (8.).
Haluan tämän asian selväksi varsin ilmeisistä syistä ennen, kuin rupean ajattelemaan matkaa turkuun tämän vuoden ykköskarsintaan. Mutta päätettiin asiassa mitä tahansa, toivon joka tapauksessa virallista kannanottoa liitolta sekä erityisesti jatkuvuutta vuodesta toiseen. (Jos SOSin käyttö viime vuoden karsinnassa todetaan ylipäänsä järkeväksi, on samaa mallia syytä noudattaa poikkeuksetta myös jatkossa.)
--MikkoSiukola, 28.7.2007
Vuoden 2006 SM-II-karsinnan järjestys sijoille 4.-6., jota käytetään vuonna 2007 SM-II-karsintaan pääsemiskriteereiksi, on julkaistuista tuloksista poiketen sisääntulojärjestystä käyttäen:
4. Esa Seuranen, 3 dan
5. Mikko Siukola, 2 dan
6. Miika Nikula, 3 dan
Nämä pelaajat ovat siis selvittäneet itsensä SM-II-karsintaan 2007.
Ari-Pekka Perkkiö, 1d, pääsee SM-II-karsintaan 2007 Suomen Go-liiton hallituksen optiolla.
-- Vesa Laatikainen, Suomen Go-liitto ry:n tiedottaja 23.8.2007
Tämä on harvinainen kakkoskarsintaan liittyvä parituksen erityistapaus, jota en ehkä muuten nostaisi esille, mutta koska hallitus joutunee kakkoskarsinnasta muutenkin keskustelemaan edellisen kysymyksen johdosta, toivoisin, että tämä kysymys käsiteltäisiin samalla.
SM-systeemin speksin yhteenvetokohdassa mainitaan, että "Välisarja pelataan sveitsiläisellä systeemillä, mukana on 16 pelaajaa." Toisaalta systeemi määritellään tarkemmin myöhemmin: "Pelaajia on 16. Pelataan ensin 4 kierrosta, tasavoitossa olevat aina vastakkain. Pelaajien jakauma eri pistetasoilla on tämän jälkeen 1-4-6-4-1. Kaikki pelinsä voittanut pääsee jatkoon (ja vastaavasti kaikki pelinsä hävinnyt joutuu vapaalle). Viidennellä kierroksella on 14 pelaajaa ja saman voittomäärän omaavat pelaavat keskenään. Sen jälkeen saadaan kaksi pelaajaa lisää tuloksella 4-1 jatkoon."
Jos paritusta tutkiskelee tarkemmin, voi löytää tapauksia, joissa sveitsiläisen turnauksen ominaisuus, jossa kahta pelaajaa ei pariteta keskenään kahta kertaa turnauksen aikana, on ristiriidassa speksin periaatteen "tasavoitossa olevat aina vastakkain" kanssa. Käytännössä, jotta speksin mainitsemat pistejakaumat saadaan luotettavasti aikaan, on patologisissa tapauksissa jouduttava parittamaan samat pelaajat toistamiseen vastakkain. Pyydän liiton hallitusta joko vahvistamaan mahdollisuuden toistuvista parituksista tai sitten esittämään tilanteeseen jonkin muun ratkaisun.
--JanneNikula, 29.7.2007
GP-sarja koskee koko Suomen go-yhteisöä ja koska asiasta ei mielestäni anneta go-yhteisölle oikeaa tietoa, kysyn asiasta tässä julkisesti ja toivon luonnollisesti myös selkeää julkista vastausta.
Miksi GP-sarjaa ei ole virallisesti lakkautettu, kun turnaussarjaa ei enää tosiasiallisesti ole ylläpidetty pitkään aikaan? Turnaussarjan palkinnot ovat omien kyselyjeni mukaan ainakin viime kesän Turku GP:stä asti jakamatta. Mahdollisesti palkintojen jakaminen on lopetettu jo aikaisemmin. Ilmeisesti myös turnaussarjan pisteiden laskenta on lopetettu vuodenvaihteen jälkeen. Kuitenkin tällä hetkellä GP-sarjaa edelleen myydään sekä turnausjärjestäjille että pelaajille. Järjestäjiltä kerätään GP-osallistumismaksut ja turnauskalenterissa turnauksia mainostetaan GP-turnauksina.
Olkoon enimmäkseen turnauksia kiertäville kyu-pelaajille tarkoitettu GP-sarja sitten kuinka hyvä tai huono idea, liitto antaa tällä hetkellä turnaussarjasta täysin väärää tietoa. Kun turnaussarjan perusidea on palkita pisteitä keräävät pelaajat ja sekä pisteiden laskenta että palkintojen jako on lopetettu, turnaussarja on tosiasiallisesti lakkautettu.
Mitä go-liitto aikoo tehdä vuosien 2007 ja 2008 jo pelatuille GP-turnauksille, joiden palkinnot on jätetty jakamatta? Mitä go-liitto aikoo tosiasiallisesti tehdä tulevien GP-turnausten suhteen?
--Janne Nikula, 16.3.2008
SGP-palkinnot on jo jaettu. Puuttuvat GP-palkinnot jaetaan lähiaikoina. Seuraavaan hallitukseen valitaan GP-vastaava, jotta palkintojen jakaminen ei enää viivästyisi näin pahasti.
--Antti Holappa, 16.3.2008
Onkos liitto jossain vaiheessa ilmoittamassa että ketkä pääsevät suoraan II-vaiheeseen? Hämärästi muistelen, että liitolla oli jokin käytäntö henkilöiden nimeämiseksi, mutta en löytänyt infoa siitä vaikka hieman etsin. Jos ei muuta, niin noiden tietojen linkittäminen liiton sivulle olisi hyvä idea. Ja jos olen puusilmä niin saa kertoa...
-- DonOlli, 14.8.
Liiton wikisivulta seuraavalta riviltä löytyy linkit sekä tilanteeseen että järjestelmään. Se mikä puuttuu on hallituksen päätös (tai sen kertominen) koska hallitusoption käyttö päätetään sekä minkä hetken gor-listaa käytetään dangor-optioiden järjestyksen määrittämiseen. hlökohtainen veikkaus on, että käytetään kongressitulokset sisältävää elokuussa ilmestyväksi odotettavaa listaa.
- SM-2008 tilanne päivitetty 12.2.2008, SM-järjestelmä
Näköjään tuonne ei ole päätetty muuttunutta sisääntulojärjestystä. Teen sen illalla.
-- Gardan, 14.8.
Niiden kakkoskarsintaan haluavien, joilla ei vielä ole paikkaa kakkoskarsintaan mutta joiden gor on yli 2300 tai luokitus vähintään 4-dan, tulee lähettää hallitukselle sähköpostitse ilmoitus halukkuudestaan II-karsinnan paikkaan. Deadline ilmoitetaan lähiaikoina. Hallituksen sähköpostiosoite on finland@european-go.org. Halukkuuden ilmoittaminen tarkoittaa sitoutumista osallistumiseen, mikäli paikkoja riittää kaikille hakijoille. --Suvi
Anteeksi nyt vaan, mutta en löytänyt hallituksen "tiedotussivuilta" yhtään mitään informaatiota. En myöskään mitään "SM-2008 tilanne päivitetty 12.2. 2008" -sivua. En ole sataprosenttisen varma pitääkö minun osallistua karsintoihin vai ei. Toivon, että tiedotus hoidetaan tällä kertaa niin, että tieto todella tavoittaa asianosaiset ja vieläpä oikein. En haluaisi ilkeillä mutta mielestäni tuo foorumi on niin sekava, että tulen pelkästään pahalle tuulelle sen lukemisesta.
-- Markku, 14.8. 2008
Tuo postaus on turnaustuloksissa (ei hallituksen tiedotuksissa) mikä lienee aika loogista. -- Lauri
Anteeksi sekavuus. Joka tapauksessa tällä sivulla on linkki tähän dokumenttiin, jossa kerrotaan, että sinulla, Markku, on paikka SM:n II-karsintaan viime vuoden Kani6:sen perusteella. Ja Gardan tosiaan illalla päivittää sisääntulojärjestyksen noudattamaan uusimpia muutoksia systeemissä. --JaakkoSärelä
http://www.suomigo.net/wiki/SM2008Ilmoittautuminen
-- Vesa 14.8.2008
Mikä on liiton postiosoite (ilman sähköä)? --Matti 12.5.2009
Missäköhän pidetään SM II-karsinta, ja mistä siitä saa tarkempaa tietoa? Ilmon deadis on muutaman viikon päästä, joten tarttis saada tietää...
-- DonOlli 29.7.2009
Tuosta ei vielä mitään virallista päätöstä ole, mutta pääkaupunkiseudulla järjestetään ellei mitään ihmeitä tapahdu.
-- Mikko Salminen 29.7.2009
Viimeisimmästä hallituksen kokouksesta: "Jos PoGo pystyy järjestämään SM-II-turnauksen 19.-20.9. niin turnauksen järjestelyt myönnetään PoGolle. Jos PoGo ei kyseisenä viikonloppuna pysty turnausta järjestämään, turnaus järjestetään samana viikonloppuna muualla pääkaupunkiseudulla."
-- Vesa 29.7.2009
Mihin mennessä esitykset liiton kokoukselle pitää toimittaa liitolle?
Säännöissä lukee: "Mikäli liiton jäsen haluaa saada jonkin asian liiton kevät- tai syyskokouksen käsiteltäväksi, on hänen ilmoitettava siitä kirjallisesti hallitukselle niin hyvissä ajoin, että asia voidaan sisällyttää kokouskutsuun." Suosittelen siis toimittamaan esityksen hyvissä ajoin.
-- Teemu 11.8.2009
Aiemmin on ilmoitettu takaraja esityksille.
Hallitus teki kokouksessaan 22.7.2009 minua koskevan päätöksen. Palattuani Euroopan Go-kongressimatkalta pyysin 10.8. liitolle osoittamallani sähköpostilla hallituksen lähettämään minulle allekrjoitetun pöytäkirjan otteen tai kopion pöytäkirjasta. Kului kaksi viikkoa, eikä vastausta tullut. 24.8. tiedustelin asiaa uudelleen ja minulle vaastattiin että:"Suomen go-liiton hallitus ei lähetä pöytäkirjoistaan paperikopioita go-liiton jäsenille."
Vastaus ei minua tyydyttänyt ja kysyin PRH:sta:"Pyysin hallitusta lähettämään minulle allekirjoitetun kappaleen pöytäkirjasta tai allekirjoitetun pöytäkirjanotteen, mutta siitä kieltäydyttiin. Miten minun tulisi menetellä, että saisin hallituksen toimittamaan paperin minulle?"
Vastaus oli: "Jäsenellä on oikeus saada päätöksestä, joka häntä koskee, ote. Kyseessä on jäsenen oikeusturva, jonka toteuttamiseksi hänsellä on oikeus saada tieto päätöksestä. Jos hallitus ei sitä toimita, voi jäsen hakea velvoitetuomion jolla hallitus velvoitetaan tämä ote antamaan.
Ystävällisin terveisin Riitta Lae"
Laitoin PRH:n vastauksen tiedoksi 2.9.2009, mutta mitään vastausta en vielä saanut.
Milloin liitto toimittaa minulle allekirjoitetun pöytäkirjanotteen?
Ystävällisin terveisin, Matti Siivola 4.9.2009
Tiedoksi 24.8. vastaus kokonaisuudessaan:
"Suomen go-liiton hallituksen kokouspöytäkirjat on julkistettu Suomen go-liiton hallituksen tiedotuksia -web-sivuilla, ja kyseisen kokouksen pöytäkirja on luettavissa web-osoitteessa http://www.gowrite.net/forum/viewtopic.php?f=8&t=700
Kyseinen päätös oli myös tiedonantoviestissä sellaisenaan.
Suomen go-liiton hallitus ei lähetä pöytäkirjoistaan paperikopioita go-liiton jäsenille.
Terveisin,
Vesa Laatikainen | tiedottaja Suomen go-liitto ry. vesa.laatikainen@teamware.com http://www.egc2010.fi"
EGF:n hallitus kokoontuu ensi viikonloppuna 3. - 4.10.2009 Hampurissa. Mitä uutta raportoitavaa on tullut EGF:n vuosikokouksen 31.7.2009 jälkeen Suomen Go-kongressista 2010?
-- Matti 25.9.2009
Liiton sivulla on viittaus vuoden 2008 SM-tilanteeseen. SM2009Ilmoittautuminen on lähempänä totuutta mutta sekin vanheni jo. Tämän voisi korjata jossain lähitulevaisuudessa?
-- Gardan 17.11.2009
Euroopan nuorten mestaruuskisat ovat tulossa. Tuetaanko tänä vuonna pelaajien ja huoltajien matkoja? Muistaakseni tukea on aiempina vuosina go-liiton kautta saatu. Ja minkähän maalaisena Saksassa väliaikaisesti asuva Suomen kansalainen tuolla pelaisi? -- Juho Pennanen 4.1.2010
Suomen go-liitto on aiemmin tukenut kunkin vuoden Nuorten SM-kisojen voittajan tai kisojen puuttuessa dan-tasolla pelaavan halukkaan nuoren kisamatkaa. Nämä periaatteet ovat edelleen voimassa, ja hallitus päättää tuesta hakemusten mukaan. -- Vesa Laatikainen 5.1.2010
Ok. Aiemmin oli ilmeisesti jotain EGF:n/Ingin(?) tukea muillekin, mutta ehkä sitä ei jaettukaan Suomen liiton kautta. Ja ilmeisesti Ingin sponsorointia ei tänä vuonna ole, jos ymmärsin oikein muualta. Saattaa meidän perheestä löytyä osanottaja kuitenkin. -- JuhoP 5.1.2010
Mikä on vuoden 2010 hallituksen kokoonpano? --Matti
Millä tavalla valitaan Suomen pelaajat pari-go-EM- ja joukkue-EM-turnauksiin? --Matti 27.1.2010
Kts. Hallituksen kokous 6.2., kohta 6. --Vesa
Onko joukkue-SM-turnauksen järjestämiseksi tullut hakemuksia? -- Matti 4.2.2010
Kyllä. --Vesa
Sivulla SM2010Ilmoittautuminen mainitaan, että Turun turnauksen paras saa paikan SM-II-karsintaan. Milloin Turun turnaus pidetään? Jotta systeemi toimisi hyvin turnauksen pitäisi olla ennen SM-karsintaa ja myös ennen Oulun kesää, jos saatava paikka on ylempänä.
--Matti 10.2.2010, muokattu 17.2.2010
Turun järjestäjät ovat tietoisia SM-systeemistä ja ilmoittavat ajankohdan sitten kun se on selvillä. --Suvi 17.2.2010
Kaksi suomalaista on ryhtymässä ammattilaisiksi Euroopassa. Estääkö tämä heitä edustamasta Suomea amatöörien MM-turnauksessa? Jos pelaajat saavat pelata SM-turnauksessa, niin miten heitä kohdellaan MM-pisteiden jakamisessa?
-- Matti 17.9.2010
Katsotaan miten asia etenee ja minkä kannan IGF ottaa. Mikäli IGF kieltää europroiden osallistumisen amatöörien MM-kisoihin, niin otetaan asia sitten käsittelyyn hallituksen ja liiton kokouksissa. Jos IGF sallii osallistumisen, niin en ainakaan henkilökohtaisesti näe tarvetta SM-osallistumisen rajoittamiselle tai MM-pistesysteemin muutokselle.
--Suvi, pj, 17.9.2010
Milloin liiton syyskokouksen pöytäkirja julkaistaan? --Matti25.10.2012
Liiton syyskokouksen pöytäkirja julkaistaan liiton sivuilla sitten, kun se on tarkastettu. Tämä tapahtunee lähiviikkojen sisällä.
--Pekka 27.10.2012
Ketkä valittiin varapuheenjohtajiksi? --Matti21.11.2012
Varapuheenjohtajiksi vuodelle 2013 valittiin Antti Törmänen ja Juho Heikkinen. Tämä on jostain syystä jäänyt kirjaamatta pöytäkirjaan. --Pekka 22.11.2012
Hukkasin yhden rivin pöytäkirjasta kirjoittaessani puhtaaksi, ja jäi tarkastajilta huomaamatta, minun virheeni siis kuitenkin. Korjattu versio tulee julkisuuteen kunhan siinä on taas molempien tarkastjien nimet alla. --Juho 22.11.2012
Nyt kun tuota , on alettu nussia, niin kysyisin onko muilla kuin varsinaisilla jäsenillä oikeus kannattaa ketään liiton kokouksessa? Syyskokouksen 2012 pöytäkirjasta ilmenee, että yksikään varsinainen jäsen ei kannattanut Pekka Keipiä puheenjohtajaksi, joten oliko oikein että hän oli ehdokkaana puheenjohtaja äänestyksessä?
Koska kokouskutsua ei ole julkisesti nähtävillä, voidaan myös kohdan 9 päätös asettaa kyseenalaiseksi jos Lautapelaamaan-tapahtumaan osallistuminen ei ollut kokouskutsussa mainittu asia, sillä sääntöjen mukaan kokouksessa kohta 9 kuuluu "Käsitellään muut kokouskutsussa mainitut asiat". Jos "Muut esille tulevat asiat" kattaa edellä mainitun asian, niin olen varma, että joku muu , nussija ottaa asian esille pikapuoliin.
-- , nussija ja muutenkin ihan mulkku trolli21.11.2012
Henkilövalinnoissa ehdokkaaksi pääsee ilman kannatusta (ellei järjestön säännöissä muuta sanota).
Niin, ja tuo päätös osallistua Lautapelaamaan-tapahtumaan saattaa olla moitteenvarainen päätös,, eli tuomioistuin voisi sen kumota. Huh hirveää :)
-- Lauri
Jotenkin minulla on semmoinen aavistus, ettei täysin ulkopuolinen yksityishenkilö omaa minkäänlaista valitusoikeutta yhdistyksien päätöksissä. Kun kerran nimetön kyselijä ei ole kokouskutsua nähnytkään voitanee olettaa hänen edustavan ainoastaan itseään. Toivoisin jatkossa kysymyksiä kysyttävän omalla nimellään. --Pekka 22.11.2012
Vuoden 2013 hallituksen kokoonpanon voisi päivittää liiton sivulle.
Milloin joukkue-SM 2013 on tarkoitus järjestää? -- Matti
Liiton sivulle voisi lisätä linkin liiton Facebook-sivulle.
-- Miikka 1.8.2013
Miksei liiton sivulla näy enää hallituksen kokousten pöytäkirjoja? -- Matti 13.11.2014
Ovatko SM-järjestelyt 2017 hunningolla? Eikö hyvissä ajoin ennen SM-1:tä pitäisi olla gor- ja turnausvoittoperusteilla valittujen nimet listassa, jotta voisivat ilmoittautua, ja tiedettäisiin montako SM-1:ssä valitaan jatkoon? Jos nykyinen pelaajien ja järjestäjien aktiivisuus ei riitä monivaiheiseen systeemiin, pitäiskö palata johonkin paljon yksinkertaisempaan? -- TJ 20.9.2017
Onko liiton nettisivujen tarkoituskaan olla enää toiminnassa? sgl.fi johon linkataan sekä wikistä että facebookista, on jo pidempään antanut 500 erroria. -- nimetön 05.03.2023
Liiton entiset nettisivut osoitteessa sgl.fi on kuollut ja kuopattu. Sivusto ei ollut ollut ajantasalla vuosikausiin ja eikä tosiasiallisesti sivuston edes minimaaliseen ylläpitoon ollut riittävästi vapaaehtoisia. Domainin annettiin (vahingossa) vanheta eikä se ole enää liiton omistuksessa. -- Pekka 22.01.2025
Kannattaisiko tässä tapauksessa linkit ja maininnat liiton sivuista osoitteessa sgl.fi poistaa kaikkialta mihin liiton hallituksella on vielä pääsy? - nimetön 23-01-2025
Kyllä kannattaisi. Onko mainintoja vielä jossain? --Pekka 24.1.2025