Tänne voi raapustella liittoon liittyviä kysymyksiä, jos ei tietoa ole mistään löytänyt. Kysymyksiin vastataan mahdollisimman pian täällä tai hallituksen tiedotussivulla. --Suvi
Olisi kiva saada SM-pisteet julkisiksi jonnekin. -- Kari
Tarkoitit varmaan MM-pistetilannetta. Ovat nyt näkyvillä http://gowrite.net/forum/viewtopic.php?t=86 -- Gardan
Tiedotusfoorumi kannattanee nimetä uudestaan oikeakielisesti "Hallituksen tiedotuksia". -- Vesa 26.5.2005
Nimi vaihdettu. -- Gardan 26.5.2005
Säännöissä hymiöiden käyttö on uusi innovaatio. Kts. kohta 8) -- Vesa 26.5.2005
Korjattu. -- Gardan 26.5.2005
Voisikos edellisen vuosikokousen asialistan ja pöytäkirjan saada jonnekin julki?
-- Lauri 13.8.2005
Onhan toi ollut tuolla, mutta ei ole vaan linkitetty minnekkään tietääkseni. Teemu hoitanee jonnekin viralliselle paikalle, kunhan ehtii. http://www.students.tut.fi/~teemur/kokous/go-liitto/vuosikokous2005.html
-- Gardan 16.8.2005
Itseni lisäksi moni pelaaja ihmettelee, miksi pelaajan täytyy kuulua liiton jäsenkerhoon voidakseen pelata erinäisissä turnauksissa. Mikä liiton tavoite pakkojäsenyydellä on ja mitä se pelaaja siitä hyötyy? Onko liitolla keskitettyä listaa pelaajista, jotka ovat suorittaneet joko em. velvoitteen tai kuuluisan "pelaajalisenssin"? Jos ei, kuinka asiaa voidaan tarkkailla? Onko säännössä, jonka tarkkailu on mahdotonta, mitään järkeä?
-- Tapio, 13.8.2005
Tuossa oli todella monta eri kysymystä:)
Yhteen niistä voin antaa vastuksen: "miksi pelaajan täytyy kuulua liiton jäsenkerhoon voidakseen pelata erinäisissä turnauksissa?"
Aikaisemmin maan tapana tuppasi olemaan se, että monista kerhoista liiton jäseninä olivat (kunakin vuonna) täsmälleen vain ne, jotka osallistuivat SM-kisoihin (tai muuhun, missä tarvittiin jäsenyyttä). Tämän seurauksena jäseninä on vain erittäin pieni osa aktiivisista pelaajista. Liitolla on kuitenkin kiinteitä menoja (lähinnä ulkomaan jäsenmaksut) ja jos jäsenten määrää putoaa liikaa, jäsenmaksua (per pelaaja) täytyisi nostaa, mikä on todella ei-toivottavaa.
Nykyisellään en ole laskenut kuinka kriittistä tuo yllä oleva on. Sikäli kun maan tapa ei ole muuttunut, niin joissakin turnauksissa pakollinen jäsenyys on edelleen terveellistä, ellei sitten noiden pakollisten menojen rahoitusta saada muuten kuntoon tai joistakin noista menoista luovuta.
Pelaajalisenssin tavoite ei ole laikaan rahan keruu, hinta on todella halpa. Sen sijaan tavoite on mm saada näyttöä todellisista pelaajamäärästä, jotta jossakin vaiheessa voisimme saada esimerkiksi tukia sen pohjalta,
-- Lauri , 13.8.2005
Mitä säännön tarkkailemiseen tulee, niin pelaajan ilmoittaessa kuuluvansa liiton jäsenkerhoon asia on liiton kannalta kunnossa. Yksittäisten pelaajien lisenssejä on melko vähän; tiedot niistä löytyy liiton rahastonhoitajan kirjanpidosta.
-- Antti (SGL:n rahis), 13.8.2005
Tulikos nyt vastattua kaikkee mikä oli epäselvää?
-- Gardan, 8.9.2005
Asia ei varsinaisesti kosketa minua, koska olen liiton jäsenkerhon jäsen, mutta olen havainnut, että irkissä ym. paikoissa seuraavasta asiasta kysyville on useampaan kertaan neuvottu kahta vastakkaista mielipidettä ja toivoisin, että asiaan tulisi joltain liittoa edustavalta taholta selkeä vastaus. Siis: voiko SM-turnauksissa pelata pelaajalisenssillä vai vaatiiko SM-turnauksiin osallistuminen jonkin liiton jäsenkerhon jäsenyyttä?
-- Janne N., 6.8.2006
Liiton jäsenyys vaaditaan SM-ssä pelaamiseen. Asiasta on kirjoitettu tarkemmin paikassa LiitonJäsenmaksut.
-- Matti Siivola 15.8.2006
Turnausjärjestäjiä etsitään. Mutta missä perinteinen arvo turnaus Naisten Suomen Mestaruus? Entä miksi haetaan jo Avoimen sarjan karsintaa aikarajalla mutta keväällä vastaan tuleva JoukkueSM hakudl:ää ei ole määritelty?
-- Gardan 24.8.2006
Suomen mestaruuskisoissa on nykyään tarkasti määritelty karsinta-, sarja- ja finaaliturnaus, ja turnaus pidetään säännönmukaisesti joka vuosi. Joukkue-SM ja Naisten SM eivät ole vielä täysin etabloituneita turnauksia, ja paljolti riippuu vapaaehtoisista turnausjärjestäjistä, miten nämä turnaukset kunakin vuonna pidetään. SM-karsinnan hakuajoista ei ole vielä hallituksen päätöstä, mutta jos tieto muuttuu, sitä päivitetään hallituksen seuraavan kokouksen 3.9. jälkeen. -- Vesa Laatikainen, Suomen Go-liiton tiedottaja, 24.8.2006
Leksand Openin tuloksissa on kolme suomalaista 2 dania merkitty tuloksiin 3 danina. Korotettu heitä ei ollut silloin eikä sen jälkeen. Suomalaisten luokituksista vastaavat suomalaiset, joten tässä on nyt selvästi ylitetty toimivaltuuksia jossain. Miten liitto aikoo asian hoitamiseksi edetä?
-- Gardan 4.9.2006
"Suomalaisten luokituksista vastaavat suomalaiset, joten tässä on nyt selvästi ylitetty toimivaltuuksia jossain." Käsittääkseni henkilöiden suomiluokitus ei ole muuttunut yhtään mitenkään. Olen ennenkin nähnyt pykälää korkeampia luokituksia EGF:n listalla (verrattuna suomiluokituksiin). Mikä on tässä ero?
Ja mihin "asian hoitamisella" viitataan?
-- Lauri 4.9.2006
Luulakseni erona on se, että onko luokitusmääräystä rikottu (pelaaja ei itse tietääkseni edelleenkään saa korottaa itseään vasten luokitusmääräyksen valtuuksia,) ja jos on niin miten asiaan reagoidaan.
-- DonOlli, 4.9.
Toistoa: Käsittääkseni suomiluokituksiin ei ole koskettu. Sanokaa miten ne ovat muuttuneet, jos olen väärässä. Ja jos suomiluokituksiin ei ole koskettu, niin asia ei liity luokitusmääräyksiin mitenkään.
Käsittääkseni muutkaan suomiluokituksita poikkeavat GOr luokitukset eivät ole saaneet luokitusmääräysten mukaista käsittelyä.
-- Lauri 4.9.2006
Lienee kuitenkin luokitusmääräyksen vastaista ilmoittautua eurooppalaiseen turnaukseen väärällä luokituksella?
-- DonOlli, 4.9.
"Pelaajan tulee ensisijaisesti käyttää vain oikeaa luokitustaan." Eli ensisijaisesti, mutta voi olla myös muita mahdollisuuksia. Pois maasta mentäessä muita syitä voi olla enenevässä määrin.
Olet automaattisesti olettamassa että pelaajat ovat ilmoittautuneet 3d:nä, vaikka kyseessä voi olla myös järjestäjän toimenpide.
Miksi et joka kerta poikkemanan nähdessäsi tee kyselyä?
-- Lauri 4.9.2006