Liiton toiminta on ollut kongressin takia aikalailla minimissä. Nyt, kun tuo valtava projekti on ohi, on taas aika käynnistää aktiivisempi vaihe. Kongressi meni mukavasti ja voittoakin tuli. Tarkempia lukuja kerrotaan sitten, kun kongressin tilinpäätös on valmis. Nyt on aika alkaa miettiä mitä kaikkea uutta (tai vanhan parantamista/elvyttämistä) halutaan tulevaisuudessa tehdä. Kongressivoittojen käsittely on viime kädessä vuosikokouksen päätäntävallassa. On kuitenkin hyvä aloittaa keskustelu vaihtoehdoista jo etukäteen. Pyydänkin nyt teitä kaikkia esittämään ideoita: Mitä Suomen go-liitto voisi tehdä gon edistämiseksi Suomessa? Uusia turnauksia? Go-sivari? Liiton jäsenlehti? Kaikki ideat varmasti tarvitsevat rahan lisäksi myös tekijöitä, eikä minkään uuden rakentaminen ole erityisen nopeaa tai helppoa. Lähdetään tähän kuitenkin avoimin mielin: aloitetaan innokkaasta, ylipositiivisen unelmoivasta ideoinnista ja katsotaan sitten vasta sen jälkeen käytännön mahdollisuudet ja resurssien riittävyys.
--Suvi, pj (6.9.2010)
Mikäli jollakulla on suhteita opettajankoulutuslaitoksiin/kasvatustieteellisiin tiedekuntiin ja kiinnostusta asiaan, ehdottaisin harkittavaksi järjestettäväksi niiden henkilökunnalle ja opiskelijoille go-kurssia, johon yhdistyisi itse go ja gon pedagoginen arvo. Gohan on todella rikas ja monipuolinen pedagoginen väline, koska go-suoritukseen ja gossa kehittymiseen vaikuttaa ihmisen koko persoonallisuus. Kuten gon pelaajat hyvin tietävät, go paljastaa armottomasti kaikki luonneviat ja kuolemansynnit, kuten ahneuden, kateuden, laiskuuden, vihan ja niin edelleen. Gon valtava monimutkaisuus mahdollista lukuisia lähestymistapoja.
Materiaalia kurssin työstämiseksi löytyy varmasti. Onhan gosta kirjoitettu itäaasialaisessa kulttuuripiirissä monenlaista jo tuhansia vuosia mm. zen-buddhalaisesta näkökulmasta. Tieteellistäkin tutkimusta lienee tehty.
Miksikö opettajankoulutuslaitoksiin? No siksi, että yksi gota pelaava ja go-kerhoa oppilailleen vuosikymmenestä toiseen vetävä opettaja on kertaluokkia tehokkaampi gon levittäjävektori (ks. tautien leviämismallit) kuin rivigonpelaaja ja opettajankoulutuslaitoksen professori on vielä kertaluokkia edellistäkin tehokkaampi.
-- Markku Jantunen, 6.9. 2010
Lähes jokaisessa projektissa on oleellista löytää ahkeria työmyyriä. Voisimmeko (vaikka puolivuosittain) palkita ahkerimpia järjestely yms aktiiveja jollakin liiton kustantamalla mukavalla pienellä?
-- Lauri
1) Reissu ulkomaille johonkin gootapahtumaan. Voisi kuvitella että innokkaita lähtijöitä olisi normaalia enemmän, mikäli tarjolla olisi mielekästä, suunniteltua ohjelmaa ryhmäalennuksien kera. Tietenkin esim. Lontoon go-kongressia voitaisiin ajatella tällaisena, mutta nykyisellään tapahtumakutsu on hieman epävirallinen.
-Valtteri H.
Itse näkisin, että kaikenlainen lisämarkkinointi tavalliselle kansalle olisi hyödyllistä ja tarpeen - pelaajapopulaation soisi kasvavan vielä roimasti nykyisestä. Esimerkiksi lehtijuttuja ja aloittelijoille suunnattuja tapahtumia voisi järjestää isommalla mittakaavalla. Hyvin toteutettu liiton jäsenlehti varmasti nostaisi go-skenen osakkeiden arvoa monien silmissä. Olisi hyvä myös, jos isoimpiin kaupunkeihin saisi järjestettyä junioriystävällisiä peli-iltoja yms. tapahtumia kivalla kerhoilmapiirillä.
-- Tenba