Tämän sivun tarkoitus on herättää keskustelua gonpelaajien kesäleireistä.

!!Taustaa

Kesäleirejä on järjestetty monissa paikoissa.
* 1988 - 1993 Lapinjärvellä. (Mahdettiinko olla jo 1987?)
* 1995 Kajaanissa
* 1996 Sysmässä hippikommuunissa -- [Markku|MarkkuJantunen]
** tämäpä kuulostaa kiinnostavalta: kerro tarkemmin. ----[JaakkoSärelä],1.7.2008
* 1997 Sysmässä
* 1998 Ylöjärvellä Tampereen Koo-Veen leirikeskuksessa -- [Markku|MarkkuJantunen] 1.7. 2008
* 1999-2002 [Herralassa|Herrala], Herrala on kiva paikka, mutta sinne mahtuu vain n. 25 ihmistä ja vuosi vuodelta osallistujia oli enemmän ja enemmän ja 2003 leiri olisi pursunut yli äyräidensä
* 2003-2004 [Päivölässä|http://www.paivola.net/yhteystiedot/], jossa oli n. 60 ihmistä
* 2005 ei kesäleiriä
* 2006 ei yleistä kesäleiriä. HGK:n kesäleiri [Herralassa|Herrala] (n. 25 osallistujaa)
* 2007 [Päivölässä|http://www.paivola.net/yhteystiedot/], vähän yli 20 osallistujaa. 
* 2008 Yleinen lasten kesäleiri Herralassa (n. 25 osallistujaa).\\Kartoitettiin kiinnostusta osallistua leirille [Päivölässä|http://www.paivola.net/yhteystiedot/], mutta kartoitus aloitettiin vasta toukokuun lopussa. Ilmeisesti tästä syystä leirille ei juuri ollut tulijoita. 

!!Kesäleirien seuraava sukupolvi

Kesäleireille on siis selvästi ollut tilausta, mutta nykyään ei ole konseptia, jolla sellainen voitaisiin toteuttaa. Jos leiri järjestetään Herralassa, sinne on liikaa tulijoita. Jos se järjestetään Päivölässä, innostus ei ole yhtä suurta. Ilmeisesti siis kaivattaisiin uutta paikkaa, joka olisi yhtä mukava kuin Herrala, mutta isompi (kuten Päivölä).

Seuraavaan listaan olen kerännyt asioita, joita leiripaikka saisi mielellään täyttää:
* hyvä sijainti. Tämä tarkoittaa mielestäni käytännössä sitä, että se on tarpeeksi lähellä Hki-Tre-Tku-kolmiota ja mahdollisimman lähellä junarataa.
* edullisuus. Jo viime kesänkin leiriä jotkut opiskelijat pitivät kalliina. Telttamajoitus varmaan tulisi halvemmaksi, mutta onko siihen innostusta?
* ruokailujen helppous. Käytännössä pitäisi varmaan olla ruoat talon puolesta, mutten pidä mahdottomana sitäkään, että ruoat tehtäisiin itse. Olen ollut Itä-Suomessa useana kesänä veneretkellä, jossa 30 hengelle tehdään ruoat omalla porukalla, kun on päästy veneellä rantaan. Tämä kyllä vaatii joiltain viitseliäisyyttä ja viehän se jonkin verran aikaa.
** Koo-Veen leirikeskuksessa 1998 Tiina Liukkonen (yksi osallistujista) valmisti ruoat
* järvi ja rantasauna (tarpeeksi lähellä päärakennusta, ettei porukka hajaannu sukupuolen mukaan)
** Jos lähdetään siitä, että porukkaa on enemmän kuin Herralaan mahtuu eli suuruusluokkaa 50, niin porukka ei kuitenkaan yhdessä nipussa pysy. -- [Matti]
* mitä muuta? Listaan saa lisätä asioita.

Käytännössä tällainen paikka voisi olla joku leirikeskus, esim. kansanopisto. Tällaisia on Suomi pullollaan, vaikka jättäisi seurakuntien leirikeskukset pois (jonka ehkä tekisin tuntien gonpelaajien tavat ;) ). Vielä, jos jollain olisi henkilökohtaisia suhteita paikkaan, se olisi täydellistä.

--[JaakkoSärelä],1.7.2008

Jaakko kysyi tarkemmin siitä Sysmän hippikommuunista. En suosittelisi paikkaa. Rantasauna on rakennettu kalliolle ja oli vailla lattiaa. Märkä ja saippuainen kallio on vaarallisen liukas. Päästäkseen kalliolle täytyi ylittää useiden metrien levyinen vyöhyke mutavelliä. Koko paikka oli niin sanoakseni luonnontilassa monissa suhteissa. Ulkoterasseilla oli säännönmukaisesti hirveä tupakankäry lähes taukoamatta. 

Etelä-Suomessa on lukuisia erilaisten yhteisöjen omistamia leirikeskuksia, joissa voidaan järjestää kesäleiri. Ei ole syytä tyytyä huonoon paikkaan tutkimatta ensin kunnolla mahdollisuuksia.
* Olisiko ehdottaa muutamaa hyvää paikkaa Etelä-Suomesta? ;) --JaakkoS
-- [MarkkuJantunen], 1.7. 2008

Kuinkakohan paljon on toisensa poissulkevia ryhmiä nykyään? 1) Aika kortilla, raha ei niinkään 2) Raha kortilla, aika ei niinkään 3) omatoiminen puuhastelu on kivaa 4) täyshoito 5) ehkä jotain pientä. Halutaanko: 1) Arvoturnauksia 2) turnata muuten 3) Vakavaa pelaamista (pitkät ajat yms) 4) räiskintää 5) sekalaista 6) outoja variantteja 7) opetusta 8) opiskelua 9) oheistoimintoja (lentis, sauna, sietovisat, yhteislaulu)?

Mutu sanoo että kaikkea tätä mutta jos kaikkea laittaa niin vain yhden kiinnostaessa tulee hintaa liikaa siitä mitä saa leiriltä. Myös leirin pituus vaikutta, miten halutaan. Pidemmällä leirillä ei jaksa kukaan samaa koko aikaa, mutta siinä on helposti kustannuksien nouseminen. Lyhyellä taas ei juuri kerkeä.

Minulle ei tarvitse sitten vastata näihin vaan miettiä millaisella tarjonnalla koittaa saada sopiva määrä osallistujia. Aiemmin myös pelaajapopulaatio oli pienempi ja tunnettiin paremmin joten myös oli helpompi arvata mitkä asiat kiinnostivat tarpeeksi. Lisäksi sen must-go status oli jotain mihin nykyisellään ei vaan päästä.
* Erittäin valideja pointteja. Erityisesti tämä viimeinen kappale. Siksi olisikin jokaisen jonkinlaisesta leiristä kiinnostuneen etu osallistua tähän keskusteluun. Ihmisten mielipiteitä on tällä pelaajapopulaatiolla jo vaikea arvata. --[JaakkoSärelä],1.7.2008

-- Gardan, 1.7. 2008

Kesäleirin pihvi on siinä, että kaikki saavat osallistua ja näkevät/tutustuvat muihin goonpelaajiin. Kohdennetut leirit, jotka rajoittavat osallistujien joukkoa voivat tarjota enemmän kohderyhmälleen ja tietyssä mielessä niiden tärkein anti onkin nimenomaan osallistujien rajaaminen. Yleisen leirin suunnittelussa voidaan mielestäni lähteä esimerkiksi seuraavia pääreittejä: 

1. Viikonloppu edullisessa paikassa hyvien kulkuyhteyksien päässä, tuttua ja hyväksi havaittua pienimmän yhteisen tekijän ohjelmaa ja mahdollisesti yritystä houkutella aloittelijoita. Tässä lähestymistavassa yritetään maksimoida osallistujien määrä ja hyödyntää osallistujien runsaus leirin kokemuksessa ja mahdollisesti houkutella uusia pelaajia. Halpa hinta houkuttelee mm. opiskelijoita ja nuoria kun taas laadukkaampi paikka mahdollisesti vakavaraisempia.

2. Viikon leiri, ammattilaisia ja ulkomaalaisia vierailijoita, monta turnausta jne. Tämä on kunnianhimoisempi tavoite, mikä on haasteellinen Suomen syrjäisen sijainnin vuoksi. Lähtökohtaisesti tällainen leiri on kohdennettu goohon vakavammin suhtautuville.

-- Kari

Minulla olisi tiedosa yksi hyvä paikka; halpa, vetää 4-6 hengen huoneissa n.40-60 henkeä kaksi saunaa ja hyvät keittötja ennen kaikkea paljon sopivia pöytiä go-pelaamisen . mutta ei toki ruuanlaittajaa. Mutta se paikka on Pomarkussa. Lähellä Poria.
---Helena

Paikka vaikuttaa hyvältä. [Matti]

Liitto on järjestänyt ainoastaan yhden go-leirin, joka ei ollut kaikillr avoin. Se oli viime viikonlopun lastenleiri. Kaikille avoin leiri on kaunis ajatus. Jos meno leirillä on kuitenkin sellaista, että vanhemmat eivät halua tuoda sinne p0elaavia lapsiaan, niin onko leri "avoi", kun kaikki halukkaat sinne pääsevät? --[Matti]

Itse kutsuisin avoimeksi leiriä, johon pelaajat saavat itse päättää osallistumisestaan. En oikein ymmärrä mihin "menoon" Matti yllä viittaa. Jos tarkoitat, että joidenkin valvominen saattaa pitää lapsia hereillä, niin tähän voi myös vaikuttaa paikan valinnalla. Esim. Päivölässä on majoitustiloja, jotka ovat selkeästi erillään muista ja näin melulta vältytään.
* Minä pitäisin Matin tapaan aikuisten ja lasten leirit erillään. Viime kesänä järjestin Päivölän leirin ja siellä oli oikein hauskaa, mutten silti ottaisi 7-vuotiasta tytärtäni sinne saunaan illanviettoon. --JaakkoS

-- Kari

Helena: tiedätkö millaisia kulkuyhteyksiä tuonne Pomarkun paikkaan on? Miten lähelle pääsee julkisilla kulkuneuvoilla? Onko paikasta lisätietoja, esim. www-sivuja, saatavilla?
--Suvi

http://www.kynasjoki.fi/majoitus.html
olen itse viettänyt siellä ainakin kahdeksan juhannusta peräkkäin lähisuvun kanssa.
Ongelma on että se on todella keskellä metsää. Jos kulkee julkisilla niin Porista pitäisi järjestää kyyti. ad.20km Pystysin sieltä kyllä tarvittaessa autonkuljettajia hankkimaan.
---Helena

20 km tilataksilla ei tule edes kalliiksi, jos kyydissä on 7-8 henkeä.

-- Markku